ΑΡΚΑΔΙΑ. Μειωμένη αναμένεται να είναι η παραγωγή μελιού το 2021, αφού οι εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες που καταγράφονται μέχρι σήμερα δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας. Ο πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Αρκαδίας, Σταύρος Δημάκος, επισημαίνει ότι «πρέπει να θεωρείται δεδομένη η μείωση της παραγωγής, καθώς θα χαθούν πολλά μελίσσια λόγω της αδυναμίας των παραγωγών να τα συντηρήσουν. Με δεδομένα τα προβλήματα των τελευταίων χρόνων, αλλά και ότι το μέλι της προηγούμενης χρονιάς έχει μείνει απούλητο, είναι σίγουρο ότι μόνο οι πολύ μεγάλοι μελισσοκόμοι θα αντέξουν και θα μείνουν όρθιοι».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η επισήμανση του υπευθύνου του Κέντρου Μελισσοκομίας Πελοποννήσου, Γιώργου Τσιάπα. Όπως υπογραμμίζει, «είναι σίγουρα μια δύσκολη περίοδος, καθώς λόγω της απαγόρευσης των μετακινήσεων δεν ήταν εύκολο για τους μελισσοκόμους να συντηρούν τα μελίσσια όπως θα έπρεπε. Παράλληλα, υπάρχει πρόβλημα διάθεσης της περσινής παραγωγής και σε έναν μήνα περίπου ξεκινά η νέα μελισσοκομική περίοδος.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα φυσικά το έχουν οι επαγγελματίες μελισσοκόμοι, που δεν έχουν άλλες πηγές εσόδων». Αυτή την περίοδο, στον Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό Αρκαδίας, κατατίθενται προτάσεις για συμμετοχή στις δράσεις 3.1 «Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση μετακινήσεων (Αντικατάσταση κυψελών)» και 3.2. «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας (Μετακινήσεις μελισσοσμηνών)».

Κλείνοντας, ο κ. Τσιάπας μας επεσήμανε ότι παρατηρείται μία ελαφρά μείωση των νέων μελισσοκόμων και ένα «πάγωμα» στον αριθμό των κυψελών από τους ήδη υπάρχοντες μελισσοκόμους.

Πηγή: ypaithros.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Σουδανός αποπειράθηκε να βιάσει κοπέλες στην Καλαμάτα

Ξέρεις ποιες είναι οι διαφορές του Φλέρτ από την Σεξουαλική Παρενόχληση ή θα μπλέξεις;

Παγετός σκέπασε τις καλλιέργειες της Αργολίδας (video)

Οι Σπαρτιάτες στα «στενά» της πανδημίας: 109 κρούσματα κορονοϊού σε 15 ημέρες!

Σοκ στη Σπάρτη! 22 νέα κρούσματα απομακρύνουν την έξοδο από το αυστηρό lockdown!

Τα Κύθηρα συνδέονται αεροπορικά με την Θεσσαλονίκη!