ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ. Για τη διάβρωση στις ακτές της Μονεμβάσιας και συγκεκριμένα στην παραλία Ξιφιά ανησυχεί ο Κυριάκος Βελόπουλος, πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και καταθέτει σχετική ερώτηση στους υπουργούς Περιβάλλοντος και Εσωτερικών προκειμένου το θέμα να συζητηθεί στη Βουλή.

Ο κ. Βελόπουλος αναφέρει: «Όπως μας αναφέρουν οι κάτοικοι της περιοχής, αναγκαία θεωρούν τη σύνταξη ακτομηχανικής μελέτης, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της διάβρωσης, που παρατηρείται, το τελευταίο διάστημα, στην παραλία του Ξιφία, στην Μονεμβασιά. Η εν λόγω διάβρωση έχει μηδενίσει το εύρος του αιγιαλού και η θάλασσα ταυτίζεται με την οριακή γραμμή του, ενώ εκεί θα έπρεπε να φτάνουν οριακά “οι μεγαλύτερες αναβάσεις των κυμάτων”. Οι κάτοικοι της περιοχής, βλέπουν με ανησυχία, να καταστρέφεται η παλαιά παραλιακή οδός, που αποτελεί τη μοναδική πρόσβαση των κατοίκων στις οικίες τους και των επισκεπτών στα ενοικιαζόμενα δωμάτια, να κινδυνεύουν κατοικίες, επιχειρήσεις, οικόπεδα και αγροτικά ακίνητα, των οποίων η ευστάθεια τίθεται σε κίνδυνο, λόγω της ραγδαία επιταχυνόμενης διάβρωσης.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να διεξαχθεί η κατάλληλη ακτομηχανική μελέτη, που θα περιλαμβάνει Μελέτη Κατασκευής Έργου, Τεχνική Έκθεση και Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την αντιμετώπιση της διάβρωσης, που παρατηρείται στην παραλία Ξιφία, στη Μονεμβασιά, με προοπτική χρηματοδότησης, είτε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, είτε από κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, όπως αυτό του «Πράσινου Ταμείου» ή άλλο της ΕΕ;»

Ειδήσεις σήμερα:

Εξαδάκτυλος: «Η Λακωνία δεν είναι έτοιμη για να βγει από τα αυστηρά μέτρα!»

Έκρηξη αγγελιών για πώληση ξενοδοχείων και στην Πελοπόννησο

Καλαμάτα: 35χρονη έπεσε από μπαλκόνι 5oυ ορόφου

Κάηκε αυτοκίνητο στο κέντρο της Σπάρτης! (video)

Η Εστίαση της Καλαμάτας ζητά μέτρα στήριξης, μέσω Χαρίτση!

Ξέρεις ποιες είναι οι διαφορές του Φλέρτ από την Σεξουαλική Παρενόχληση ή θα μπλέξεις;

Παγετός σκέπασε τις καλλιέργειες της Αργολίδας (video)