Συζήτηση με Λάκωνες παραγωγούς για την θέση των εσπεριδοειδών στην νέα ΚΑΠ 2021-2027

ΛΑΚΩΝΙΑ. Με εκπροσώπους των Λακώνων εσπεριδοπαραγωγών συναντήθηκε την Πέμπτη 28/1, στις εγκαταστάσεις του «Λακωνία», ο βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας, Θανάσης Δαβάκης.

Αντικείμενο της συνάντηγσης ήταν η διαμόρφωση κοινής θέσης για τα εσπεριδοειδή στη νέα ΚΑΠ.

Παρόντες ήταν, ο Πρόεδρός του «Λακωνία», Δημήτρης Δημάκος, ο Πρόεδρος του ΑΣΠΕΣ Χρήστος Μπουγάδης, ο Αντιπρόεδρος του ΑΣΕ Σκάλας Νίκος Κρητικάκος και ο Πέτρος Μπλέτας, καθώς και ο Γενικός Διευθυντής του «Λακωνία» Αντώνης Δικαιάκος και ο γεωπόνος Φάνης Λάζαρης. Συμμετείχαν επίσης και μέλη των διοικητικών και εποπτικών συμβουλίων.

Όπως ενημέρωσε ο κ. Δαβάκης:

«Μέχρι το τέλος του χρόνου που διανύουμε, η Χώρα μας οφείλει να υποβάλει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή την τελική της πρόταση σχετικά με τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) για το διάστημα 2021 – 2027.

Το περιεχόμενο της εθνικής μας πρότασης και το αποτέλεσμα της ευρωπαϊκής διαδικασίας διαβούλευσης, θα επηρεάσουν άμεσα τον προγραμματισμό των αγροτών μας σε ένα κρίσιμο για αυτούς σύνολο ζητημάτων, όπως τα ιστορικά δικαιώματα, τα προγράμματα νέων αγροτών, ο ακριβής προσδιορισμός του πραγματικού αγρότη, οι συνδεδεμένες ενισχύσεις, η ρύθμιση των επιδοτήσεων και άλλα πολλά.

Για τον λόγο αυτό ανέλαβα την πρωτοβουλία να συναντηθώ με εκπροσώπους των Λακώνων παραγωγών εσπεριδοειδών για μια ουσιαστική συζήτηση με στόχο τη συγκρότηση μίας ολιστικής πρότασης προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η οποία και τελικά θα διαμορφώσει τον εθνικό φάκελο».

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο βουλευτής επικοινώνησε με τον αρμόδιο υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Οικονόμου και προγραμματίσε συνάντηση εργασίας μαζί του.

Ειδήσεις σήμερα:

Έκτακτη σύσκεψη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τα κρούσματα στην Αχαΐα

«Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» ζητά για την Διώρυγα της Κορίνθου ο Χρ. Δήμας

Εξαδάκτυλος: «Η Λακωνία δεν είναι έτοιμη για να βγει από τα αυστηρά μέτρα!»

Έκρηξη αγγελιών για πώληση ξενοδοχείων και στην Πελοπόννησο

Καλαμάτα: 35χρονη έπεσε από μπαλκόνι 5oυ ορόφου

Κάηκε αυτοκίνητο στο κέντρο της Σπάρτης! (video)