Συναντήσεις του Θανάση Δαβάκη με τοπικούς παράγοντες με θέμα τον εκσυγχρονισμό του αρδευτικού δικτύου

ΣΚΑΛΑ. Συνεχίζει την προσπάθεια συντονισμού της κοινής προσπάθειας για τον εκσυγχρονισμό του αρδευτικού δικτύου Τρινάσου, ο βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας, Θανάσης Δαβάκης.

Σε αυτή την κατεύθυνση, το βράδυ του Σαββάτου, 30/1, είχε συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΟΕΒ Τρινάσου.

Όπως σημείωσε ο Λάκωνας βουλευτής, ο εκσυγχρονισμός του αρδευτικού δικτύου «...δυστυχώς εκκρεμεί από το 2007. Το τελευταίο διάστημα, η αγαστή συνεργασία με το ΔΣ του ΤΟΕΒ και οι πιέσεις μας σε όλα τα επίπεδα (υπουργεία, υπηρεσιακούς παράγοντες, Περιφέρεια) έχουν επιτέλους βάλει τα πράγματα σε μία σειρά».

Ειδικότερα:

1. «Στις 9 Δεκεμβρίου 2020 η ΜΠΕ (Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) του έργου διαβιβάστηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου για να ξεκινήσει η Δημόσια Διαβούλευση, όπως ορίζει ο νόμος, καθώς και στις καθ’ ύλην αρμόδιες υπηρεσίες 5 Υπουργείων, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

2. Η διαβούλευση αυτή πιστεύω ότι θα ολοκληρωθεί εντός του Φεβρουαρίου και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος, εφόσον τηρηθεί το ανωτέρω χρονοδιάγραμμα, το έργο θα πάρει έγκριση των περιβαλλοντικών του όρων τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο».

Και κατέληξε:

«Οι προσπάθειές μας θα συνεχιστούν μέχρι τέλους, ώστε να ολοκληρωθεί ένα έργο το οποίο θα εκσυγχρονίσει τον τρόπο άρδευσης 26.000 στρεμμάτων στον Δήμο Ευρώτα».

Ειδήσεις σήμερα:

- Η Σπάρτη στην δίνη του κορωνοϊού. Έκλεισε το Δημαρχείο!

- Μοναδικό! Νέα εντυπωσιακά ευρήματα από το ιστορικό ναυάγιο του «Μέντορα» στα Κύθηρα!

- Η εστίαση πέθανε στην Πάτρα (video)

- Kορονοϊός: Αυτή είναι η κατάσταση στην Πελοπόννησο!

- Όταν οι Γάλλοι κατέστρεψαν τους Ιερούς Ναούς του Μυστρά!