ΣΠΑΡΤΗ. Στο Τεχνικό Πρόγραμμα του έτους 2021 συμπεριέλαβε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, για 3η συνεχόμενη χρονιά , τη Μελέτη Ανέγερσης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης – 7ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης , με εγκεκριμένο προϋπολογισμό 469.362, 31 ευρώ, από τους Κ.Α.Π. της Π.Ε. ΛΑΚΩΝΙΑΣ .

Η κάτοικοι του Νέου Κόσμου – Ψυχικού Σπάρτης και η Επιτροπή Αγώνα εκφράζουν την απόλυτη ικανοποίησή τους για την εξέλιξη αυτή , η οποία αποδεικνύει πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου αναγνωρίζει , σταθερά , την αναγκαιότητα του 6ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης για την αναβάθμιση της Τοπικής Εκπαίδευσης .

Όπως αναφέρουν οι πολίτες «αναμένουμε από τον κ. Δήμαρχο Σπάρτης να υλοποιήσει ΑΜΕΣΑ τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για την ανέγερση του 6ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης – 7ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης , με τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου Σπάρτης και Περιφέρειας Πελοποννήσου , ώστε να μπει στο δρόμο της υλοποίησης ένα σχολείο , το οποίο έχει απόλυτη ανάγκη η Α/θμια Εκπαίδευση και Προσχολική Αγωγή στον δήμο Σπάρτης».