Βανδαλισμοί στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων - Οδηγία για αποκατάσταση ζημιών και φύλαξη

ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν, δυστυχώς, σημειωθεί και πάλι βανδαλισμοί και φθορές από αγνώστους, σε βαγόνια και αστικό εξοπλισμό στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας.

Ήδη συνεργεία του Δήμου καταγράφουν τις ζημιές που έχουν προκληθεί προκειμένου εν συνεχεία να υπάρξει εκ νέου αποκατάσταση, όπως και στο παρελθόν έχει συμβεί.

Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021, ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος έδωσε οδηγίες, πέραν της αποκατάστασης των ζημιών και της ταχείας ολοκλήρωσης των σημαντικών παρεμβάσεων που εξελίσσονται στο Πάρκο, στο πατινάζ και νότια στην περιοχή της λίμνης, άμεσα να υπάρξει παρέμβαση για την ενίσχυση του φωτισμού στη δυτική πλευρά του Πάρκου, καθώς επίσης και να τρέξει η διαδικασία για φύλαξη του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων κατά τις βραδινές ώρες.

Δολιοφθορές σε εγκαταστάσεις του δημοτικού φωτισμού

Την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021, μετά τη λήξη του ωραρίου εργασίας, ενημερώθηκε τηλεφωνικά ο αρμόδιος δημοτικός υπάλληλος, από Αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, ότι σε περιοχές της Καλαμάτας είχε τεθεί εκτός λειτουργίας ο δημοτικός φωτισμός. Κατά το χρονικό αυτό διάστημα, συμπληρωματικά αναφέρεται ότι στην πόλη, δεν υπήρξαν έντονα καιρικά φαινόμενα ή κάτι άλλο που να δικαιολογούσε πιθανό πρόβλημα στο δημοτικό φωτισμό.

Τόσο το βράδυ της 27ης Ιανουαρίου όσο και το πρωί της 28ης Ιανουαρίου, άτομα του συνεργείου του Δήμου, μετέβησαν στις περιοχές αυτές και διαπίστωσαν ότι ήταν κατεβασμένες οι ασφάλειες σε μετρητές ρεύματος του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. που σχετίζονταν με το δημοτικό φωτισμό.

Ειδικότερα παρατηρήθηκε από το συνεργείο του Δήμου ότι όπου υπήρχε αυτόματη ασφάλεια του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. αυτή ήταν κατεβασμένη με το χέρι και σε μια από τις περιπτώσεις όπου η ασφάλεια ήταν βιδωτή, την είχαν ξεβιδώσει και εναποθέσει μέσα στο κουτί του μετρητή.

Οι θέσεις όπου βρίσκονταν τα προαναφερόμενα κουτιά με τους μετρητές ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. είναι οι εξής:

α) Οδός Σουρή –Εμπειρίκου

β) Οδός Γλαύκου

γ) Εμπρός από S/Μ Μουργή στην οδό Αθηνών

δ) Εμπρός από την Εθνική Τράπεζα στην οδό Αθηνών

ε) Οδός Αθηνών (πριν της οδού Αρχιμήδους)

στ) Αθηνών & Αριστοφάνους

ζ) Οδός Αλαγονίας

η) Θέση μικρός ναός Αγ. Ταξιαρχών (πλατεία Μαυρομιχάλη)

Για το λόγο αυτό και δεδομένου του γεγονότος (σύμφωνα με την σύμβαση που ο Δήμος έχει υπογράψει με τον ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.) ότι στα πίλαρ των μετρητών του ρεύματος που ανήκουν στον ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., δεν επιτρέπεται να παρεμβαίνουν οι ειδικευμένοι τεχνίτες του Δήμου για κανένα άλλο λόγο εκτός του χειρισμού έναυσης με σκοπό την συντήρηση των φωτιστικών, ο Δήμος πέραν του ότι θα καταγγείλει το περιστατικό προς διερεύνηση στην Ελληνική Αστυνομία, θα αναζητήσει τρόπο ώστε σε συνεννόηση με τη ΔΕΗ να ληφθεί μέριμνα για τη διασφάλιση της ρευματοδότησης του δικτύου τους και ταυτόχρονα την εξασφάλιση σφράγισης των κουτιών των μετρητών τους.