Πολλές δεκάδες πρόσφυγες με δύο λεωφορεία, μέρα μεσημέρι, που γύριζαν σε μια πόλη που βρίσκεται σε απόλυτη καραντίνα;

ΣΠΑΡΤΗ. Η προτροπή του Δημάρχου της πόλης προς τους πολίτες είναι: «Να συμπεριφέρεσαι σαν να είσαι θετικός!». Προφανώς ο κ. Δούκας, δήμαρχος Σπάρτης, έχοντας διαπιστώσει ότι η κατάσταση τείνει να ξεφύγει καλεί όλους σε απόλυτη τήρηση των μέτρων σαν να έχει προσβληθεί όλος ο δήμος. Ωστόσο δεν κάνει το ίδιο με μία υγειονομική βόμβα στο κέντρο της Σπάρτης, την δομή προσφύγων, απ’ όπου είχαμε δεκάδες κρούσματα.

Απαντώντας σε δημοσίευμα του notospress.gr ο δήμαρχος Σπάρτης και τοπικό κανάλι της Μεσσηνίας ανέφεραν ότι στη Σπάρτη δεν εισήλθαν νέοι πρόσφυγες, χωρίς βέβαια να είναι σε θέση να το επιβεβαιώσουν απόλυτα. Την ίδια στιγμή όμως, δύο λεωφορεία γεμάτα από πρόσφυγες και λαθρομετανάστες, μέρα μεσημέρι, στάθμευσαν στο κέντρο της πόλης προκειμένου να γίνει αποβίβασή τους στην δομή του Sparta Inn. Aποβίβαση μαζική και σωρηδόν. Δείτε φωτογραφίες…

Το ερώτημα προς τον Δήμαρχο της πόλης, που ενώ αρχικά είχε μηδενικά κρούσματα σήμερα είναι από τις λίγες «κόκκινες» περιοχές της Ελλάδας με εκατοντάδες πλέον ενεργά κρούσματα, είναι το εξής:

Δεν απασχολεί τον Δήμο και τις αρχές η λειτουργία της δομής προσφύγων και λαθρομεταναστών, στην καρδιά της Σπάρτης; Αυτή την εικόνα θα την επέτρεπε ο Δήμος και η Αστυνομία σε Έλληνες πολίτες μιας εκκλησίας, μιας ομάδας, ενός εργοταξίου; Φυσικά και όχι!

Συνεπώς κι επειδή η Σπάρτη «πληρώνει» με βαρύ τίμημα την αρχική έκρηξη κρουσμάτων σε καταυλισμούς ρομά και στη δομή προσφύγων είναι αναγκαίο κάθε εκπρόσωπος και διαχειριστής αρχής και εξουσίας να είναι πιο προσεκτικός όταν τα δεδομένα δείχνουν ότι δεν μάλλον είναι.