Με αυστηρά μέτρα λειτούργησε η Λαϊκή της Σπάρτης, αφού μετά από παρεμβάσεις αποφασίστηκε η επαναλειτουργία της παρ΄ όλο που ο δήμος Σπάρτης βρίσκεται σε «κόκκινη» καραντίνα λόγω αύξησης των κρουσμάτων.

ΣΠΑΡΤΗ. Με την τήρηση αυστηρών μέτρων τόσο σε αποστάσεις όσο και στη χρήση μάσκας λειτούργησε σήμερα Τετάρτη 3/2/21 η Λαϊκή αγορά της Σπάρτης. Με αλλαγή του ΦΕΚ και παρεμβάσεις πανταχόθεν αποφασίστηκε να λειτουργεί η Λαϊκή, κάθε Τετάρτη και κάθε Σάββατο για να εξυπηρετηθούν τόσο οι καταναλωτές της Σπάρτης όσο και οι παραγωγοί της ευρύτερης περιοχής στη διοχέτευση των προϊόντων τους. Οι προβλεπόμενες αποστάσεις στους πάγκους, με μάσκα όλοι οι παραγωγοί πωλητές και με ειδικό συνεργείο επίβλεψης των μέτρων από τον ίδιο τον Σύλλογο των Παραγωγών της Λαϊκής Αγοράς.

Η κάμερα του notospress.gr κατέγραψε ώρα 10:30 τις συνθήκες που επικρατούσαν αλλά και την άποψη τόσο του προέδρου του συλλόγου παραγωγών Λαϊκής κ. Λιαπάκου όσο και τους αρμόδιου αντιδήμαρχου Σπάρτης κ. Κανακάκου.

Αυτό που μπορούσε να διαπιστώσει κανείς σήμερα είναι η συνεπής στάση των παραγωγών σε μια Λαϊκή που δεν είχε πάρα πολύ κόσμο. Το στοίχημα είναι και στη Λαϊκή του Σαββάτου, όπου αναμένεται περισσότερος κόσμος, να τηρηθούν τα μέτρα ώστε να μην επιβαρυνθεί η κοινότητα με επιπλέον μετάδοση κρουσμάτων.

Δεν έλειψαν και αυτοί που αντέδρασαν όταν είδαν την κάμερα, ενώ δεν συνέτρεχε λόγος.