Η ανακήρυξη του Αγ. Δημητρίου σε “μαρτυρικό χωριό”, οι ελλείψεις του Δήμου Ευρώτα σε ανθρώπινο δυναμικό και οι προτάσεις στο πρόγραμμα “Αντ. Τρίτσης”, στο επίκεντρο της συνάντησης εργασίας

ΣΚΑΛΑ. Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Μάκη Βορίδη, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ευρώτα κ. Δήμος Βέρδος, κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Εσωτερικών, τη Δευτέρα 1/2.

Στη συνάντηση, ο Δήμαρχος συζήτησε με τον Υπουργό την πρόταση που έχει υποβληθεί σχετικά με την ανακήρυξη του Αγ. Δημητρίου σε «μαρτυρικό χωριό», λόγω της εκτέλεσης 21 κατοίκων του, το 1944 από τους Γερμανούς.

Επίσης συζητήθηκε η καθιέρωση της 15ης Σεπτεμβρίου, ημέρας επετείου του «Ολοκαυτώματος» στη Μονή Παλαιομονάστηρου στον Βρονταμά, ως επίσημης αργίας του Δήμου, υπογραμμίζοντας το καθήκον για τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης του τόπου.

Αξίζει να αναφερθεί πως η συνάντηση επικεντρώθηκε στις βασικές ελλείψεις που παρουσιάζονται στον Δήμο Ευρώτα σε ανθρώπινο δυναμικό, στην επιτακτική ανάγκη για προσλήψεις καθώς και μετακίνηση υπαλλήλων από και προς τον Δήμο με τη διαδικασία της κινητικότητας.

Τέλος συζητήθηκαν εκτενώς οι προτάσεις που έχουν ήδη υποβληθεί αλλά και πρόκειται να υποβληθούν στο προσεχές μέλλον στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Εν κατακλείδι, ο Υπουργός, δεσμεύτηκε να εξετάσει τα ζητήματα που τέθηκαν από τον Δήμαρχο.

Ο κ. Βέρδος ευχαρίστησε τον κ. Βορίδη και τους συνεργάτες του για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά του για συνάντηση εργασίας, προκειμένου να συζητηθούν θέματα που αφορούν τον Δήμο Ευρώτα.