Την επέκταση του ΠΟΠ ελιά Καλαμάτας σε Μεσσηνία, Λακωνία, Αρκαδία και Ηλεία ζητά ο Θανάσης Πετράκος στα πλαίσια απόφασης που δεσμεύει το περιφερειακό Συμβούλιο να δράσει άμεσα.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Με επιστολή πρότασή του προς το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου ο Θανάσης Πετράκος, επικεφαλής της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου ζητά άμεσα την υλοποίηση απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου για την ΠΟΠ ελιά Καλαμάτας.

Τονίζει ότι έχει περάσει πάνω από ένας μήνας από την ημέρα που το περιφερειακό Συμβούλιο πήρε την απόφαση για το θέμα της «προστασίας και επέκτασης του ΠΟΠ ελιά Καλαμάτας».

«Με δεδομένο ότι η νέα ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για ευνόητους λόγους δεν θα είναι και τόσο φιλική με τις απόψεις του ΠεΣυ Πελοποννήσου, επιβάλλεται κατά τη γνώμη μας άμεσα, κύριε Περιφερειάρχη, να πάρετε πρωτοβουλίες ώστε να στηριχτεί η προσπάθεια που γίνεται από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό «Ένωση Μεσσηνίας» και τους υπόλοιπους φορείς της Μεσσηνίας, για να καθίσουν σε ένα τραπέζι οι φορείς της Μεσσηνίας, της Λακωνίας, της Αρκαδίας και της Ηλείας, με σκοπό να επεκταθεί η ζώνη του ΠΟΠ στη Νότια Πελοπόννησο (Μεσσηνία, Λακωνία, Αρκαδία και Νότια Ηλεία) και να καταργηθεί η ρύθμιση Αποστόλου.

Κύριε Περιφερειάρχη, προτείνουμε να πάρετε πρωτοβουλία ώστε άμεσα να υπάρξει σύσκεψη όλων των ανωτέρω φορέων με σκοπό να γίνει άμεσα παρέμβαση προς την νέα ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για να πετύχουμε την προστασία του ΠΟΠ ελιά Καλαμάτας και την επέκτασή του σε όλη τη Νότια Πελοπόννησο.

Εκτιμώ ότι δεν πρέπει να υπάρξει καθυστέρηση διότι οποιαδήποτε καθυστέρηση λειτουργεί σε βάρος του ΠΟΠ ελιά Καλαμάτας».