ΣΠΑΡΤΗ. Δεν δικαιολογείται με τίποτα. Όχι γιατί προέρχεται από την κεντρική πολιτική σκηνή και θα έπρεπε να ξέρει πως λειτουργούν τα ΜΜΕ, ο χρόνος και ο τόπος, αλλά γιατί φρόντισε να περιστοιχίζεται από 6 ειδικούς συμβούλους, 6 αντιδημάρχους, διευθύντρια γραφείου, ομάδα τύπου, κ.λ.π. Κάτι που δεν είχε κανένας δήμαρχος μέχρι σήμερα.

Έτσι λοιπόν ο Πέτρος Δούκας παραμένει ένα μεγάλο ερωτηματικό για τη Σπάρτη όταν δεν είναι σε θέση (αυτός και οι 14-15 στενοί συνεργάτες του) να αναγνώσουν και να ερμηνεύσουν ένα δημοσίευμα.

Παραμένει ένα μεγάλο ερωτηματικό για τη Σπάρτη διότι (αυτός και οι 14 – 15 στενοί συνεργάτες του) δεν μπορούν να διεκπεραιώσουν όπως πρέπει καθήκοντα και υποχρεώσεις.

Παραμένει ένα ερωτηματικό για τη Σπάρτη γιατί αντί να δει το δάσος κοιτά το δένδρο. Και όταν προσπαθεί να το διορθώσει, αντί να δει το δάσος βλέπει το βουνό… Το δάσος ποτέ…

Παραμένει ένα ερωτηματικό γιατί δεν μπορεί να εντοπίσει τι είναι πρόβλημα και τι όχι στην πόλη που εκλέχθηκε… Δεν μπορεί να διακρίνει τα μικρά από τα μεγάλα, τα επείγοντα από τα μη επείγοντα.

Παραμένει ένα ερωτηματικό γιατί δεν αντιλαμβάνεται τη σχέση χρόνου – τόπου.

Παραμένει ένα ερωτηματικό γιατί όσο και να προσπαθεί δεν πείθει, παρόλο που έχει την ανοχή όλων, αιρετών και δημοτών.

Το δημοσίευμα του notospress.gr έχει 8 ερωτηματικά, και στον τίτλο και προήλθε μετά από φωτογραφίες και διαμαρτυρίες πολιτών. Σε ερωτήσεις του δημοσιογράφου στη δομή για το τι συμβαίνει οι απαντήσεις ήταν «δεν συμβαίνει απολύτως τίποτα».

Δείτε το δημοσίευμα 02- 02 -2021 19:09

Αντί να φύγουν έρχονται και άλλοι πρόσφυγες στο κέντρο της Σπάρτης ;

«ΣΠΑΡΤΗ. Σήμερα το μεσημέρι 15:45 αποβιβάστηκε από λεωφορείο στο ξενοδοχείο Sparta Inn ικανός αριθμός προσφύγων ή λαθρομεταναστών. Εισήλθαν στο ξενοδοχείο με τις αποσκευές τους, το οποίο ως γνωστόν λειτουργεί ως δομή προσφύγων.

Τα ερωτήματα προς τις αρμόδιες αρχές είναι αρκετά. Ωστόσο θα διατυπώσουμε κάποια από αυτά.

Όπως φαίνεται στη φωτογραφία κινούνται όλοι μαζί, δηλαδή συνωστίζονται πάνω από 30 άνθρωποι. Επιτρέπεται αυτό;

Πρόκειται για νέους πρόσφυγες; Προβλέπεται αυτό;

Στην δομή μέχρι πρότινος είχαν σημειωθεί κρούσματα. Είναι λογικό στην δομή αυτή να εισέρχονται νέοι ενώ μάλιστα δεν έχουν αποχωρήσει οι παλαιοί;

Όπως έχουν διαβεβαιώσει τους Σπαρτιάτες οι αρχές, σταδιακά η δομή θα αδειάσει. Μπορούν σήμερα οι αρχές να επιβεβαιώσουν τον ακριβή αριθμό προσφύγων που βρίσκεται στο Sparta Inn;

Επιτρέπεται σε μια πόλη «κόκκινη περιοχή» είτε να εισέρχονται με λεωφορείο νέοι πρόσφυγες ή λαθρομετανάστες ή να μετακινούνται οι υπάρχοντες; Κάνουν τουρισμό; Πηγαίνουν σε δομές υγείας;

Η κινητικότητα που υπάρχει στη δομή προσφύγων, στην καρδιά της εμπορικής αγοράς της Σπάρτης είναι λογική όταν η πόλη βρίσκεται σε αυστηρή καραντίνα;

Οι πολίτες αναμένουν υπεύθυνες απαντήσεις των αρχών, από την ΓΓ Πολιτικής Προστασίας έως τον Δήμο Σπάρτης.

Θυμίζουμε μόνον σήμερα η Λακωνία είχε 14 κρούσματα»

Δείτε και την απάντηση από τον Δήμο Σπάρτης μετά από 3 ημέρες

«Σχετικά με κάποια ανακριβέστατα δημοσιεύματα σε τοπικά ΜΜΕ, ότι δήθεν «Έφθασαν στη Σπάρτη πούλμαν με νέους μετανάστες», που προκάλεσαν αναστάτωση σε (πολύ λίγους, ευτυχώς) συμπολίτες μας, θα θέλαμε για την αποκατάσταση της αλήθειας να επισημάνουμε τα εξής:

1. Ο αριθμός των «Δικαιούχων Διεθνούς Προστασίας» που φιλοξενούνται στο Sparta Inn, έχει μειωθεί από τους 300 που ήταν πριν έξι μήνες, στους 240 σήμερα.

2. Τα πούλμαν ήρθαν με σκοπό να παραλάβουν τμηματικά τους φιλοξενούμενους για να τους μεταφέρουν στην Αθήνα, προκειμένου να τακτοποιήσουν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και να αποχωρήσουν οριστικά από το Sparta Inn και συνεπώς από τον Δήμο μας.

Υπενθυμίζουμε πως ύστερα από την, δύο φορές, παρέμβαση του Δημάρχου Σπάρτης κ. Πέτρου Δούκα, κατά την διαμαρτυρία των φιλοξενουμένων στο Sparta Inn, συμφωνήθηκε με την εκπρόσωπο του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) να αναλάβει ο ΔΟΜ την ασφαλή ομαδική μεταφορά των ενδιαφερομένων στην Αθήνα για την διεκπεραίωση των ταξιδιωτικών τους εγγράφων και την αναχώρησή τους από τη Σπάρτη.

Ο Δήμος Σπάρτης τους εύχεται Καλή Συνέχεια στη νέα τους ζωή».

To πρόβλημα με την δομή προσφύγων στη Σπάρτη είναι ένα ζήτημα για το οποίο η κοινωνία της δικαιούται Νόμπελ Ανθρωπιάς και ο Δήμαρχος Σπάρτης το «Χρυσό Βατόμουρο» της υποκρισίας.