Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη έθεσε κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης 29 Μαΐου η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου. Η Π.Ε.Δ. προέβη στην παραπάνω ενέργεια, «εκδηλώνοντας ευαισθησία και θερμό ενδιαφέρον, εν μέσω μάλιστα της γενικότερης υποβάθμισης των δομών Υγείας ανά την επικράτεια», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΠΕΔ και Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Νίκας, φέρνοντας ενώπιον του Δ.Σ. της Τρίτης 29 Μαΐου την εισήγηση του αντιδημάρχου Ευρώτα κ. Η. Παναγιωτακάκου, πρότεινε στα υπόλοιπα μέλη να αναληφθούν πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση των δύο βασικότερων- επίμαχων αξόνων:

• Της άμεσης επιστροφής του ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη.
Της στελέχωσή του με υγειονομικό προσωπικό, ώστε να ανταποκριθεί επαρκώς τόσο στο θέμα της στοιχειώδους ιατρικής περίθαλψης, όσο και στο μείζον θέμα της ελονοσίας που ενδημεί στην περιοχή, καθώς και των μεταδιδόμενων ασθενειών της.