Γράφει ο Βαγγέλης Μητράκος

Το τι σημαίνει πολιτικό ΡΟΥΣΦΕΤΙ το γνωρίζει πολύ καλά ο ελληνικός λαός . Από καταβολής του ελεύθερου ελληνικού κράτους κάθε κυβέρνηση «βολεύει» τα «δικά της παιδιά» σε βάρος της αξιοκρατίας , της ισονομίας και της ισότητας των πολιτών , που «κατοχυρώνονται» από το Σύνταγμα .

Μια παραφυάδα του πολιτικού ΡΟΥΣΦΕΤΙΟΥ είναι και οι «μετακλητοί σύμβουλοι – συνεργάτες» τους οποίους προσλαμβάνουν τα πολιτικά και κυβερνητικά πρόσωπα , δήθεν για να τους «συμβουλεύουν» στην άσκηση της πολιτικής τους , πρόσωπα τα οποία (ενώ προσφέρουν ΤΙ ;;;) κοστίζουν πάνω από 1.000. 000 ευρώ το μήνα στον Έλληνα φορολογούμενο .

Πρόκειται για ένα ρουσφετολογικό παράθυρο , το οποίο ανέχονται , διαιωνίζουν και χρησιμοποιούν (δυστυχώς) ΟΛΑ τα κόμματα .

Όταν ήταν στην κυβέρνηση η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ , ο ΣΥΡΙΖΑ είχε «ανεβεί στα κεραμίδια» και τη λιθοβολούσε για τις στρατιές των μετακλητών . Όταν έγινε κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ , δημιούργησε τις δικές του στρατιές ημετέρων συμβούλων και ήταν η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ που «ανέβηκε στα κεραμίδια» και τον λιθοβολούσε . Τώρα , έχουμε (και πάλι) εναλλαγή στους ρόλους (η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στους θώκους της εξουσίας και ο ΣΥΡΙΖΑ «στα κεραμίδια») , χωρίς ντροπή και χωρίς αιδώ, χωρίς ίχνος πολιτικής συνέπειας , απέναντι στον κόσμο , που δοκιμάζεται από όλα τα κακά της μοίρας του .

Μέσα σ’ αυτό το θέατρο σκιών είδαμε πρόσφατα και μια ηχηρότατη (όσο και προκλητική) πρόσληψη ενός ακόμα μετακλητού συμβούλου .

Πρόκειται για την πρόσληψη (από τον περασμένο Δεκέμβριο) του Γρηγόρη Ψαριανού , ως συνεργάτη - πάντα στο πλαίσιο του επιτελικού κράτους – στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Παναγιώτη Πικραμμένου .

Ο Ψαριανός είναι αυτός ο ίδιος που πριν λίγα χρόνια έλεγε : «Παίρνουμε όλα τα λάθος μέτρα και τσεπώνουμε φράγκα για να διορίζουμε Καρανίκες» κι έκανε επερωτήσεις , ως βουλευτής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ , για «τις στρατιές των μετακλητών του Μαξίμου» .

Είναι αυτός που ξεκίνησε από τον ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟ , πέρασε από το ΚΚΕ Εσωτερικού, την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ (ΕΑΡ) , τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ , τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ και το ΠΟΤΑΜΙ , για να καταλήξει στη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ , η οποία για να τον αποκαταστήσει , μιας και δεν βγήκε βουλευτής , τον προσέλαβε ως μετακλητό σύμβουλο !!!

Άλλωστε , τόσοι άλλοι αποτυχημένοι πολιτευτές , κατέληξαν σε θέσεις διοικητών σε νοσοκομεία , σε διοικήσεις διαφόρων οργανισμών και αλλού . Ο Ψαριανός θα ’μενε απ’ έξω ;

Να τον χαίρεστε τον Ψαριανό !!! Καλορίζικος ο νέος σύμβουλος ! Τα άνεργα Ελληνόπουλα , οι ξενιτεμένοι πτυχιούχοι , οι φτωχοποιημένοι Έλληνες , οι χρεωκοπημένοι καταστηματάρχες , εκείνοι που χάνουν τα σπίτια τους , οι απολυμένοι και οι άνεργοι , οι νέοι «δουλοπάροικοι» των ελαστικών σχέσεων εργασίας με τους μισθούς της ελεημοσύνης , οι απελπισμένοι συνταξιούχοι κλπ, κλπ κλπ , σας συγχαίρουν .