Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη είχε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, σήμερα, Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021, στην Αθήνα.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Υπουργό για τον σχεδιασμό του Δήμου Καλαμάτας, για έργα και προτάσεις που έχουν λάβει αποφάσεις ένταξης, τόσο στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος» όσο και στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», καθώς και για την προετοιμασία που εξελίσσεται μελετητικά προκειμένου να διεκδικηθούν χρηματοδοτήσεις από κάθε διαθέσιμη χρηματοδοτική πηγή και πρόγραμμα. Στο πλαίσιο αυτό κατατέθηκε και υπόμνημα προς τον Υπουργό.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, μεταξύ άλλων, εξετάστηκε η δυνατότητα χρηματοδοτικής υποστήριξης του Υπουργείου, μέσω σχετικής πρόσκλησης για την ένταξη του έργου «Κεντρικός συλλεκτήρας ομβρίων Ζώνης Ι Καλαμάτας», προϋπολογισμού 4,5 εκατ. €, έργο που θα ξεκινά από την οδό Ευριπίδου με κατεύθυνση προς Νότο. Επίσης τέθηκε το θέμα μικρών αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων σε Κοινότητες του Δήμου, με προϋπολογισμό που αγγίζει τα 2 εκατ. €.

Επίσης, συζητήθηκε και η πρωτοβουλία του Δήμου Καλαμάτας για την υλοποίηση κατασκευής παιδικής χαράς για αυτιστικά παιδιά και άτομα με ειδικές ανάγκες, με τον Υπουργό να δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Μάλιστα για την εν λόγω πρόταση, όπου ο Δήμαρχος κατέθεσε ολοκληρωμένη μελέτη, θα αναζητηθεί χρηματοδοτικό εργαλείο.

Ο Υπουργός Μάκης Βορίδης παρείχε στο Δήμαρχο ενημέρωση για τις αλλαγές που προωθούνται στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, ενώ από το μενού της συνάντησης του Δημάρχου με τον Υπουργό δεν έλειψαν οι αναφορές για την ανάγκη ενίσχυσης των Ο.Τ.Α. με προσωπικό και ανάλογους πόρους των αρμοδιοτήτων των Δήμων.