Επιστολή του Δημάρχου Μονεμβασίας Ηρακλή Τριχείλη προς τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ για ανάληψη πρωτοβουλιών θέσπισης νέας νομοθετικής ρύθμισης

ΜΟΛΑΟΙ. Με επιστολή του, ο Δήμαρχος Μονεμβάσιας κ. Ηρ. Τριχείλης, ζητά από τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Παπαστεργίου, την ανάληψη πρωτοβουλιών εκ μέρους του, για θέσπιση νέας νομοθετικής ρύθμισης που θα επιτρέπει σε όλους τους οφειλέτες να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς τους Δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα.

Αναλυτικά, η επιστολή του Ηρακλή Τριχείλη:

«Λόγω της διαμορφωθείσας κατάστασης από την πανδημία της νόσου COVID-19, είναι προφανής η δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν επέλθει οι συμπολίτες μας οι οποίοι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις πάμπολλες οικονομικές τους υποχρεώσεις, μεταξύ αυτών και οι οφειλές τους προς τους ΟΤΑ και στα νομικά τους πρόσωπα.

Για τους λόγους αυτούς είναι απαραίτητη και επείγουσα η δρομολόγηση νομοθετικής ρύθμισης, όπως ήταν η ρύθμιση οφειλών του Ν.4611/2019 με τις 120 δόσεις, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους οφειλέτες να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς τους Δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα».