ΓΥΘΕΙΟ. Την Παρασκευή 12/2 2021, υλοποιήθηκε η 1η Θεματική Τηλεδιάσκεψη του Επιμελητηρίου Λακωνίας με φορείς και θέμα: «Διαχείριση Υδάτινων Πόρων στη Λακωνία».

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Ιωάννης Παναρίτης, τόνισε πως, «…στόχος της πρώτης θεματικής τηλεδιάσκεψης για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων είναι να ξεκινήσει η ομαδική-συλλογική προσπάθεια διεκδίκησης λύσης στο θέμα».

Οι ομιλητές στην εισήγησή τους αλλά και στο κλείσιμο της σύσκεψης έθεσαν τους βασικούς άξονες γύρω από τους οποίους θα πρέπει να κινηθεί η Λακωνία ώστε να επιλύσει το πρόβλημα των υδάτων της.

Οι συμμετέχοντες έθεσαν τα επί μέρους ζητήματα για την κάθε περιοχή της Λακωνίας, το σημείο στο οποίο βρίσκονται τα μέχρι στιγμής εγκεκριμένα ή προγραμματισμένα έργα, καθώς και απόψεις και προτάσεις.

Η τηλεδιάσκεψη μεταδόθηκε μέσω live streaming (από τη σελίδα του Επιμελητηρίου στο Facebook, από τη Δημοτική Αγορά Λακωνίας και το Gythio-Click) με μεγάλη ακροαματικότητα. Το κοινό υπέβαλε τα ερωτήματά του στους συμμετέχοντες μέσω του e-mail του Επιμελητηρίου. Λόγω της μεγάλης έκτασης της τηλεδιάσκεψης απαντήθηκαν μόνο τα πέντε πρώτα ερωτήματα.

Το Επιμελητήριο Λακωνίας οφείλει να ενημερώσει τόσο όσους είχαν δηλώσει αίτημα για τη συμμετοχή τους και δεν έγινε αποδεκτό όσο και όσους υπέβαλαν ερωτήματα που δεν απαντήθηκαν ότι λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος για την ημερίδα ήταν αδύνατο να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα και εκφράζει την πεποίθηση πως οι ομιλητές κάλυψαν με τις εισηγήσεις τους πολλά από αυτά.

Οι βασικοί ομιλητές της ημερίδας ήταν οι εξής:

  • Ο κ. Θεμιστοκλής Λέκκας, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου, Πρώην Πρύτανης
  • Ο κ. Παναγιώτης Σαμπατακάκης, Msc-phd Υδρογεωλόγος Διευθυντής Υδάτινων Πόρων & Γεωθερμίας Ινστιτούτου Γεωλογικών & Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ)

Συμμετείχαν:

Από το Επιμελητήριο Λακωνίας: Ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Παναρίτης και ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Ηλίας Αθανασιάδης.

Οι Βουλευτές Λακωνίας κ. Αθανάσιος Δαβάκης, κ. Νεοκλής Κρητικός & ο κ. Σταύρος Αραχωβίτης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Θοδωρής Βερούτης και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Λακωνίας: κα Μαργαρίτα Σπυριδάκου, κα Ντία Τζανετέα, κ. Γιώργος Πουλοκέφαλος και ο κ. Νίκων Τζινιέρης που εκτελεί και χρέη Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Εγγύων Βελτιώσεων.

Ο Διευθυντής Υδάτων Πελοποννήσου κ. Κώστας Γκαργκάσουλας.

Ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών & Ανάπτυξης Σπάρτης κα Γεωργία Δεδεδήμου, η Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης & Κοινωνικής Πολιτικής Σπάρτης κα Γεωργία Ζαχαράκη και ο Διευθυντής ΔΕΥΑ Σπάρτης κ. Ηλίας Τρακάκης.

Η Δήμαρχος Ελαφονήσου κα Ευσταθία Λιάρου.

Ο Αντιδήμαρχος Ευρώτα κ. Ζαχαρίας Μπούτσαλης και ο Αντιδήμαρχος Ευρώτα υπεύθυνος για τα νερά κ. Νίκος Γεωργοστάθης.

Ο Αντιδήμαρχος Μονεμβασίας κ. Κωσταντίνος Μαυρομιχάλης.

Ο Πρόεδρος του 11ου Παραρτήματος ΝΑ Πελοποννήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ. Παναγιώτης Κρητικός.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών & Εμπόρων Λακωνίας κ. Σωτήρης Ροϊνός, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης κ. Παναγιώτης Φλώρος και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γεωπόνων Ν. Λακωνίας κ. Γιώργος Μπουραζάνης.

Η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Σπάρτης κα Αναστασία Κανελλοπούλου