ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Ο Δήμος Καλαμάτας αναλαμβάνει νέες πρωτοβουλίες για τη στήριξη του ΠΟΠ «Ελιά Καλαμάτας». Συνάντηση εργασίας για το σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021, μεταξύ του Δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου, του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Περικλή Ξηρογιάννη και του γραμματέα του ΣΥΜΕΠΟΠ Γιάννη Πάζιου.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν τη στήριξη του προϊόντος και εξετάστηκαν ενέργειες που μπορούν να ακολουθηθούν θεσμικά από το Δήμο, όπως για παράδειγμα η κατοχύρωση διεθνούς εμπορικού σήματος και η προστασία της χρήσης του ονόματος «Καλαμάτα».

Επίσης συνεργασία υπήρξε με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου, προκειμένου να οριστεί νομικός συμπαραστάτης σε συνεργασία με τον ΣΥΜΕΠΟΠ όσον αφορά την αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ της Υπουργικής Απόφασης Αποστόλου.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος μετά τη συνάντηση σημείωσε: «Είναι σημαντικό να αναφέρω ότι όσον αφορά το όνομα αυτό κάθε αυτό, βρισκόμαστε σε συζητήσεις και προετοιμάζουμε τις ενέργειές μας ώστε να προασπίσουμε με κάθε μέσο τόσο τη φήμη όσο και τη χρήση του ονόματος «Καλαμάτα», η οποία δεν μπορεί παρά να έχει αναφορά και μόνο στην περιοχή μας. Οι κινήσεις δε που προετοιμάζουμε σχετίζονται με την πνευματική ιδιοκτησία που έχουμε ως προς το όνομα, με την κατοχύρωση διεθνώς του σήματος και της εμπορικής ονομασίας και θέλω να πιστεύω πως πολύ σύντομα θα έχουμε περισσότερα προς ανακοίνωση. Επίσης στο πλαίσιο υλοποίησης πρωτοβουλιών που έχουμε αναλάβει αλλά και σχετικής απόφασης του Δ.Σ. κινούμαστε ως προς την συμπαράσταση των φορέων του πρωτογενή τομέα, με σκοπό τη στήριξη του προϊόντος και των συμφερόντων των παραγωγών μας».