ΜΟΛΑΟΙ. Με ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου της Ελληνικής Λύσης και βουλευτή Λάρισας προς τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Υποθέσεων αναδεικνύεται καταγγελία για κακοδιοίκηση και ανάρμοστες συμπεριφορές στο Νοσοκομείο Μολάων της Λακωνίας.

Ο κ. Βελόπουλος αναφέρεται σε πρακτικές απαράδεκτης μεταχείρισής των εργαζόμενων από τη Διοίκηση του νοσοκομείου Μολάων όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που σημειώνουν ότι εξαναγκάζονται από μέλος της Διοίκησης του νοσοκομείου να κάνουν υπερωρίες, χωρίς να λαμβάνουν χρηματική αποζημίωση γι’ αυτές. Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις αντιπαράθεσης, απειλήθηκαν με πειθαρχική δίωξη ή μετακίνηση στο νοσοκομείο της Σπάρτης, ακόμη και με απόλυση.

Τις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουν οι εν λόγω εργαζόμενοι έρχονται να επιβεβαιώσουν: α) Καταγγελία της ΠΟΕΔΥΝ, με αρ. πρωτ. 4032, από τις 28/01/2021, β) Ανακοίνωση του συλλόγου των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Μολάων από 13/11/2020 και γ) ενυπόγραφη επιστολή διαμαρτυρίας αριθμού τραυματιοφορέων του Νοσοκομείου Μολάων Λακωνίας προς την Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, με αρ. πρωτ. εισερχομένων «5», της 27/01/2021.

Ο κ. Βελόπουλος ρωτά τον υπουργό αν προτίθεται να προβεί σε ένορκη διοικητική εξέταση για τα καταγγελλόμενα συμβάντα, τα οποία τεκμηριώνονται με τις έγγραφες καταγγελίες, ώστε να επέλθει η εργασιακή και ψυχική ηρεμία των εργαζομένων στο ανωτέρω νοσοκομείο και οι εκεί εργαζόμενοι τραυματιοφορείς να συνεχίσουν το δύσκολο έργο τους απερίσπαστοι και σε ποιες ενέργειες θα προβεί αν και εφόσον ισχύουν οι ως άνω καταγγελίες.

Η καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Μολάων

ΑΘΗΝΑ 28/01/2021 ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 4032

ΠΡΟΣ: 1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ κο ΒΑΣΙΛΗ ΚΙΚΙΛΙΑ

ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ κο ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗ
ΚΟΙΝ.: ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΟΛΑΩΝ

Κύριοι Υπουργοί,

Σας κοινοποιούμε έγγραφο – καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μολάων καθώς και έγγραφο των Τραυματιοφορέων, που αναφέρεται στην ανάρμοστη συμπεριφορά του Αν. Διοικητή του Νοσοκομείου. Οι εργαζόμενοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μέσα σε αντίξοες συνθήκες εργασίας λόγω του covid-19, αλλά και των προβλημάτων υγείας που παρουσιάζονται σε πολλούς, λόγω της επαγγελματικής εξουθένωσης και της μεγάλης ηλικίας.

Θεωρούμε ότι η αντιδεοντολογική και ανάρμοστη συμπεριφορά δεν αρμόζει με τα ήθη της χρηστής διοίκησης και καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε τέτοια φαινόμενα να μην έχουν θέση στην λειτουργία των Νοσοκομείων.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ