ΤΡΙΦΥΛΙΑ. Ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας, διαπιστώνοντας την κακή ποιότητα στην τηλεοπτική κάλυψη της ευρύτερης περιοχής από την «Digea», ζητά την αποκατάσταση της αρτιότητάς της και εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του, μετά από την λήψη πολλών παραπόνων από μέλη του συλλόγου και κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Τριφυλίας, σχετικά με την ποιότητα εκπομπής του ψηφιακού σήματος της εταιρείας «Digea» στην εν λόγω περιοχή.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος έφερε το θέμα στη Βουλή καταθέτοντας ερώτηση προς τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κ. Πιερρακάκη.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης σε σχετική επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου αναφέρεται: «Οι συμπολίτες μας, με το ολοκληρωμένο δίκτυο της DIGEA και την αναβάθμιση του τηλεοπτικού σήματος πίστευαν ότι θα επέρχονταν η ποιοτική βελτίωση στην καθημερινή τους ενημέρωση και ψυχαγωγία. Αντιθέτως, λόγω της κακής κάλυψης του νέου δικτύου, «χάνουν» συχνά πυκνά το σήμα και μη έχοντας πλέον, σαν εναλλακτική τους, το αναλογικό σήμα καλής ποιότητας που είχαν στο παρελθόν, επιλέγουν ως λύση την συνδρομητική τηλεόραση. Ο σημερινός αποκλεισμός στην ουσία των συμπολιτών μας από τους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας ενισχύει, δυστυχώς, την πεποίθησή τους, ότι δεν αντιμετωπίζονται από την Πολιτεία με ισονομία, ισοτιμία και ίσες ευκαιρίες».

Ο Κ. Βελόπουλος ρωτά τον υπουργό αν θα προβεί άμεσα στις αναγκαίες παρεμβάσεις, προκειμένου να ενισχυθεί και να αποκατασταθεί η αρτιότητα του ψηφιακού σήματος στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τριφυλίας, ώστε να μη στερούνται οι πολίτες αλλά και οι επισκέπτες του εν λόγω Δήμου το αγαθό της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας. Όπως τονίζει η πρόσβαση στην ενημέρωση και η με ίσους όρους λήψη πληροφοριών και ειδήσεων είναι αυτονόητα αγαθά και απαράγραπτα δικαιώματα των πολιτών σε κάθε δημοκρατική και ευνομούμενη κοινωνία.