ΠΑΤΡΑ. Εκατόν τριάντα δύο (132) εργαζόμενοι στους Παιδικούς Σταθμούς του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων και του Δημοτικού Βρεφοκομείου, στα ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, Κέντρο Κοινότητας και Κοινωνικό Παντοπωλείο, πέτυχαν, μετά από πολύχρονους αγώνες, να μετατραπούν, με δικαστική απόφαση, οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου.

Πρόκειται για εργαζόμενους που απασχολούνταν με προγράμματα ΕΣΠΑ και με συμβάσεις ορισμένου χρόνου από τρία (3) μέχρι και είκοσι (20) χρόνια.

Ο Δήμος Πατρεών σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ αρνούνταν, όλα αυτά τα χρόνια, να ικανοποιήσουν το δίκαιο αίτημά τους, παρά τις πολύμορφες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους Δήμους, γιατί κοινός στόχος τους είναι η υλοποίηση της στρατηγικής της Ε.Ε. και των απαιτήσεων των βιομηχάνων για χτύπημα της σταθερής απασχόλησης, προώθηση των ελαστικών μορφών εργασιακών σχέσεων και πέρασμα κρίσιμων κοινωνικών υπηρεσιών, που αφορούν τα παιδιά και τις οικογένειές τους, στους ιδιώτες και στις διάφορες ΜΚΟ.

Η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να διεκδικεί, μαζί με τους εργαζόμενους, την κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης και της ομηρίας των εργαζομένων. Να γίνουν άμεσα και χωρίς άλλη καθυστέρηση προσλήψεις μόνιμου προσωπικού».