ΑΡΓΟΣ. Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση Δ1α/ΓΠ.οικ. 13805/2021, η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β’ 843/3-3-2021 με θέμα «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 η λαϊκή αγορά του Άργους θα λειτουργεί σύμφωνα με τα παρακάτω μέτρα:

  • Υποχρεωτική επέκταση χώρου αγορών ή λειτουργία παράλληλων αγορών. Σε περίπτωση μη τεχνικής δυνατότητας επέκτασης του χώρου αγορών ή λειτουργίας παράλληλων αγορών, δραστηριοποιείταιτο 50% των κλάδων παραγωγών/εμπόρων
  • 50% των θέσεων των παραγωγών/εμπόρων με πέντε (5) μέτρα απόσταση μεταξύ πάγκων
  • Απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των ατόμων
  • Αναστολή λειτουργίας λιανικού εμπορίου άλλων ειδών σε υπαίθριους πάγκους και αγορές, πλην χαρτικών, ειδών καθαριότητας και προσωπικής φροντίδας με εξαίρεση τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ οίκον e-shop κλπ καθώς και της πώλησης των προϊόντων από τις λαϊκές αγορές (συμπεριλαμβανομένων και των βιολογικών αγορών)του σημείου 23 του πίνακα της παρ. 1Β/ΚΑΔ47.89.(οι έμποροι με τον συγκεκριμένο Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας δεν μπορούν να λειτουργήσουν τους πάγκους τους στην λαϊκή)


ΣΠΑΡΤΗ. Ο Δήμος Σπάρτης ενημερώνει τους δραστηριοποιούμενους στη Λαϊκή Αγορά του Δήμου οι οποίοι προέρχονται από περιοχές επιπέδου αυξημένου κινδύνου και πολύ αυξημένου κινδύνου επιδημιολογικής επιβάρυνσης COVID-19, ότι θα μπορούν να προσέλθουν στην Λαϊκή Αγορά του Δήμου την 10/03/2021 και 13/03/2021 εφόσον επιδεικνύουν τα αποτελέσματα rapid test για Covid-19 τα οποία θα έχουν πραγματοποιηθεί την προηγούμενη μέρα (ήτοι 09/03/2021 και 12/03/2021).

Εάν κατά τον έλεγχο διαπιστωθεί από τα ελεγκτικά όργανα η μη τήρηση των ανωτέρω, οι εν λόγω παραγωγοί θα απομακρύνονται και δεν θα έχουν δικαίωμα να δραστηριοποιηθούν στην Λαϊκή Αγορά.