ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, μετέβη στην Αθήνα, την Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021, όπου επισκέφθηκε το Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να υποβάλει τρεις ακόμη προτάσεις χρηματοδότησης του Δήμου στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Με τις προτάσεις αυτές ολοκληρώνεται ένας σημαντικός κύκλος, καθώς έχουν οριοθετηθεί – δρομολογηθεί οι διεκδικήσεις, τα έργα και οι πράξεις που ο Δήμος στοχεύει να υλοποιήσει, στο πλαίσιο του προγραμματισμού της Δημοτικής Αρχή και σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Δημάρχου. Συγκεκριμένα κατατέθηκαν στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και Εφαρμογής του Υπουργείου Εσωτερικών οι ακόλουθες προτάσεις:

Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής Εκπαίδευσης Δήμου Καλαμάτας

Κατατέθηκε πρόταση στην Πρόσκληση ΑΤ07, Άξονας Προτεραιότητας: «Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός» με τίτλο έργου: «ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ», συνολικού προϋπολογισμού πράξης 11.881.465,85€ με Φ.Π.Α. Περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το έργο με τίτλο «ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΕΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥ 1ου ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ», προϋπολογισμού 4.600.000,00€ με Φ.Π.Α, το έργο με τίτλο «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ 1ου ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ» προϋπολογισμού 199.845,40€ με Φ.Π.Α. και το έργο με τίτλο «Μελέτες ωρίμανσης και κατασκευή έργου: ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ», ενδεικτικού προϋπολογισμού 6.851.150,95€, με Φ.Π.Α.

Επιχειρησιακή Συνέχεια του Δήμου και ευφυή συστήματα Καθημερινότητας

Επίσης κατατέθηκε πρόταση στην Πρόσκληση ΑΤ08, Άξονας Προτεραιότητας: «Ψηφιακή σύγκλιση» με τίτλο έργου: «Δράσεις, μέτρα ενίσχυσης της διοικητικής ικανότητας, της διασφάλισης της επιχειρησιακής συνέχειας του Δήμου και Ευφυή Συστήματα καθημερινότητας για την ασφάλεια καθώς και την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών», συνολικού προϋπολογισμού πράξης 1.637.668,00€.

Η εν λόγω πρόταση, σε δύο υποέργα, περιλαμβάνει:

Πλάνο Επιχειρησιακής Συνέχειας και καθορισμός Διαδικασιών Ανθεκτικότητας

Ψηφιοποίηση φυσικού αρχείου Δήμου Καλαμάτας

Κατασκευή Υποδομών και προμήθεια εξοπλισμού του Επιχειρησιακού Κέντρου του Δήμου Καλαμάτας

Κατασκευή πλατφόρμας επικοινωνίας με τους πολίτες

Εγκατάσταση συστήματος Κυβερνοασφάλειας

Φωτοβολταϊκό Φωτιστικό 30W σε ιστό 5,5m

Σύστημα Ασφαλούς Διάβασης με Φωτιζόμενη Πινακίδα Π-21 & Προβολείς Led με Φ/Β Σύστημα

Πινακίδα Ένδειξης Ταχύτητας Compact με Φ/Β Σύστημα

Σύστημα Ασφαλούς Διάβασης με Αισθητήρα Πεζών & Αναλάμποντες Φανούς με Φ/Β Σύστημα

Έξυπνο Κάθισμα με σύστημα Στάθμευσης & Φόρτισης προσωπικών ελαφριών οχημάτων

ΑΤΜ Αιτημάτων, Πιστοποιητικών και Πληρωμών.

Ωρίμανση Μελετών για την υλοποίηση έργων του Δήμου

Τέλος κατατέθηκε πρόταση στην Πρόσκληση ΑΤ09, Άξονας Προτεραιότητας: «Πολιτική Προστασία - Προστασία της Δημόσιας Υγείας - Τεχνική Βοήθεια» με τίτλο έργου: «ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ», συνολικού προϋπολογισμού πράξης 627.745,54 ευρώ με Φ.Π.Α.

Ο Δήμος Καλαμάτας υποστηρίζοντας την αναπτυξιακή πορεία της πόλης, έχει προγραμματίσει μια σειρά από νέα έργα. Για την ωριμότητα των έργων, έχει προτείνει τις αντίστοιχες μελέτες για χρηματοδότηση. Η παρούσα πράξη με τίτλο: «Ωρίμανση μελετών για την υλοποίηση έργων του Δήμου Καλαμάτας» αποτελείται από τα παρακάτω 3 υποέργα:

«ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΑΡΧΑΙΑ ΘΟΥΡΙΑ»

«ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ»

«ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ – ΔΕΥΑΚ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΟΧΘΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΤΟΥ ΝΕΔΟΝΤΑ»

Α) Μελέτες για την μετεγκατάσταση των συνεργείων του Δήμου - ΔΕΥΑΚ.

Β) Μελέτη αναζωογόνησης παρόχθιας ζώνης Νέδοντα