ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Ο Παναγιώτης Νίκας αν και βραχίονας της Κυβέρνησης δεν απαίτησε την ανάκληση της απόφασης Αποστόλου για την Ελιά Καλαμών και σήμερα ο περιφερειάρχης εμπαίζει τους Μεσσήνιους που προασπίζουν την παραγωγή τους και το ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας. Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων ο Πέτρος Τατούλης σε νέα παρέμβασή του:

«Ξεπέρασε κάθε όριο πολιτικής υποκρισίας η συμπεριφορά του κ. Νίκα σε ό,τι αφορά το δήθεν ενδιαφέρον του για το ΠΟΠ «ελιά Καλαμάτας». Όψιμα θυμήθηκε ο κ. Νίκας να «συμπαρασταθεί» στο δικαστικό αγώνα του Συλλόγου Υπέρ των Μεσσηνιακών Ελαιοκομικών Προϊόντων ΠΟΠ «ΣΥΜΕΠΟΠ», ο οποίος κατέθεσε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για την ακύρωση της Υπουργικής Απόφασης Αποστόλου.

Αντί λοιπόν ο κ. Νίκας να απολογηθεί για την αδιαφορία του σχετικά με το θέμα, όπου ήρθε στο Περιφερειακό Συμβούλιο καθυστερημένα και μετά από επίμονη διεκδίκηση της παράταξης μας, εμφανίζεται τώρα, εμπαίζοντας τους φορείς, ως «προστάτης»!!!

Τι άραγε «προστασία» μπορεί να προσφέρει ο κ. Νίκας ενόψει της επικείμενης δίκης;

Καίτοι δηλώνει πώς ως Περιφερειάρχης, αποτελεί στιβαρό βραχίονα της Κυβέρνησης, στις συναντήσεις του με τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης «ποιεί την νήσσαν» και δεν απαίτησε ως όφειλε λόγω του θεσμικού του ρόλου, την άμεση ανάκληση της Υπουργικής Απόφασης Αποστόλου, που αποτελεί άλλωστε και την ενδεδειγμένη λύση του προβλήματος.

Ο κ. Νίκας αδιαφορώντας για το σοβαρό πρόβλημα που ανέκυψε με το ΠΟΠ «Ελιά Καλαμάτας», για λόγους αναδίπλωσης εξαιτίας της αδράνειας του και καθαρά εντυπώσεων και επικοινωνίας, εξέφρασε σκόπιμα και δημόσια απόψεις χωρίς ειρμό, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να διαφημίζει το εξώδικο που δέχτηκε από την Πανελλήνια Ένωση Μεταποιητών -Τυποποιητών & Εξαγωγέων Επιτραπέζιων Ελιών «ΠΕΜΕΤΕ» και να παρουσιάζεται κατά την προσφιλή του τακτική, ως «θύμα»!!

Με τη γνωστή «Γκεμπελίστικη» νοοτροπία του, προσπαθεί να παρουσιάσει το εξώδικο ως επίθεση που δέχτηκε στην προσπάθεια του να υπερασπιστεί το ΠΟΠ «Ελιά Καλαμάτας».

Μεγάλος δυστυχώς ο πολιτικός μας κατήφορος και ο εξευτελισμός του Περιφερειακού θεσμού.

Καλούμε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό «Ένωση Μεσσηνίας» και το σύνολο των φορέων της Μεσσηνίας που στηρίζουν την προσφυγή του «ΣΥΜΕΠΟΠ», για την ανάκληση της καταστροφικής Υπουργικής Απόφασης Αποστόλου, να αντιληφθούν γρήγορα τον εμπαιγμό του κ. Νίκα και να απαιτήσουν από την Περιφερειακή Αρχή την ανάληψη δυναμικής διεκδίκησης για τη λήψη νέας Υπουργικής Απόφασης που θα ανακαλεί την Απόφαση Αποστόλου.

Ο κ. Νίκας να σταματήσει επιτέλους την πολιτική της «Λούφας και Παραλλαγής» σε ό,τι αφορά το ΠΟΠ «ελιά Καλαμάτας».