ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας γιορτάζει τα εκατό χρόνια από την γέννηση του Astor Piazzolla. Το κοινό του Φεστιβάλ, μέσα από την προβολή μικρών μουσικών βίντεο, θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει έργα του σπουδαίου Αργεντίνου συνθέτη από σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας (τάξη κιθάρας Αντώνη Κουφουδάκη & τάξη φλάουτου Βίκης Βασιλειάδη).

Μέσα από τα αριστουργηματικά έργα του Astor Piazzolla (Libertango, Milonga del angel, Oblivion, Verano Porteno, Poema Valseado, Café 1930, La muerte del angel, Campero κ.α.) ο ακροατής μεταφέρεται στις γειτονιές του Buenos Aires, αναπνέει στον ρυθμό του nuevo tango και βιώνει έντονα συναισθήματα.

Η νέα αυτή μορφή του Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας μάς επιτρέπει να ονειρευόμαστε, να παραμένουμε δημιουργικά ζωντανοί και να κρατάμε ζεστό το ενδιαφέρον των μαθητών μας σε δύσκολους καιρούς.

Οι προβολές των βίντεο πραγματοποιούνται μέσω της πλατφόρμας Vimeo από τις 21 Μαρτίου και θα διαρκέσουν έως τις 21 Ιουνίου (Παγκόσμια ημέρα μουσικής) και θα παραμείνουν διαθέσιμες για ένα έτος μετά την πρεμιέρα τους.

Τον σύνδεσμο θα μπορείτε να τον βρίσκετε

  • στην σελίδα του Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας,
  • στην σελίδα του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας στο facebook καθώς και
  • στον ιστότοπο του Φεστιβάλ www.kalamataguitarfestival.gr.


Την Κυριακή 21 Μαρτίου ήταν το πρώτο ραντεβού.Το «Duo Ηarisson» που αποτελείται από τον Ιάσονα Γεωργιόπουλο και τον Χάρη Κουσούλη παρουσιάσαν το Libertango του Astor Piazzolla (Βασισμένο στην διασκευή του Duo Bensa – Cardinot) το οποίο και μπορείτε να παρακολουθήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://vimeo.com/525430354

Την Κυριακή 27 Μαρτίου ο Θάνος Πέτρουλας παρουσίασε το έργο του Astor Piazzolla , Milonga Del Angel το οποίο θα παρακολουθήσετε στον ακόλουθο σύνδεσμο. https://vimeo.com/525437295

Μέχρι τις 21 Ιουνίου θα ανανεώνουμε το ραντεβού μας κάθε εβδομάδα με ένα καινούργιο Video αφιερωμένο στον Astor Piazzola!

Λίγα λόγια για το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας

To Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας υλοποιείται με τη στήριξη της κοινωφελούς επιχείρησης «Φάρις» και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων των μαθητών και φίλων των δημοτικών καλλιτεχνικών σχολών «Τέρψις». Τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας. Την καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ έχει ο καθηγητής κιθάρας του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, Αντώνης Κουφουδάκης και την επιμέλεια ο διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, Στάθης Γυφτάκης.

Ο Στάθης Γυφτάκης είναι Συνθέτης – πιανίστας, Καλλιτεχνικός διευθυντής Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας και Διεθνούς Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας Ιδρυτικό μέλος Φεστιβάλ "Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας".