ΣΠΑΡΤΗ. Εγκρίθηκε από την επιτροπή ΕΛΛΑΔΑ 1821-2021 η πρόταση του Δήμου Σπάρτης, για την δημιουργία ψηφιακού μουσείου με τίτλο «Ο Ζωγράφος του 1821, Παναγίωτης Ζωγράφος και το έργο του ζωντανεύουν στην Σπάρτη».

Η πρόταση θα υποβληθεί στο Πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών «Αντώνης Τρίτσης 1821-2021».

Να τονιστεί εδώ, πως η απεικόνιση των θεματικών πινάκων της Επανάστασης θα γίνει μέσω της χρήσης οπτικοακουστικών τεχνολογιών και υπό την συνοδεία αφήγησης των λόγων του Μακρυγιάννη.

Αναμένεται πως η δημιουργία του Ψηφιακού Μουσείου θα αποτελέσει πόλο έλξης για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχή μας, ενώ αποτελεί έργο πνοής για την πόλη μας αφού ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το έργο του Ζωγράφου με βιωματικό τρόπο.

Υπενθυμίζεται πως η μόνιμη έκθεση θα παρουσιαστεί στον ισόγειο διαμορφωμένο χώρο του Μανουσάκειου Μουσείο Αστικού και Λαϊκού Βίου.

Ο Μεγάλος Καλλιτέχνης της Επανάστασης, με καταγωγή από τη Σπαρτή (Βορδόνια), θα τιμηθεί μέσω της ψηφιακής αναβίωσης του έργου του, την οποία θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι δημότες, οι επισκέπτες αλλά και οι μικροί μαθητές του Δήμου, μέσω των ψηφιακών δραστηριοτήτων που θα προσφέρονται στον εκθεσιακό χώρο.