«Ποδαρικό» στο 25ο Φεστιβάλ του Σαϊνοπουλείου Αμφιθεάτρου με τη σκηνοθετική μπαγκέτα της πολυαγαπημένης Κάρμεν Ρουγγέρη, που φέτος καταπιάνεται με τα μεγαλειώδη κατορθώματα του ξακουστού Ηρακλή. Η παράσταση θα δοθεί την Παρασκευή 29 Ιουνίου στις 9:15 μ.μ.

Ο μεγαλύτερος ήρωας δράσης της ελληνικής μυθολογίας, παγκοσμίως γνωστός για την παλικαριά και τη ρώμη του, κράμα θεού κι ανθρώπου, προσφέρει στα παιδιά μια διαχρονική ιστορία δύναμης, βασάνων κι εξιλέωσης. Η προσπάθεια για την επίτευξη των άθλων, η πάλη ενάντια στις αντιξοότητες, η τελική μετάβαση του ήρωα στον Όλυμπο και η εξίσωσή του με τους θεούς αποτελούν έναν ύμνο στην ανθρώπινη αγωνιστικότητα.
Τα πολυποίκιλα μηνύματα του κειμένου αναδεικνύονται περίτεχνα μέσα από το κείμενο και τη σκηνοθεσία της Ρουγγέρη, που πλαισιώνονται από τα πολύχρωμα σκηνικά και κοστούμια της Χριστίνας Κουλουμπή, τη μουσική διασκευή – σύνθεση του Γιάννη Μακρίδη, τις χορογραφίες του Πέτρου Γάλλια. Οι στίχοι των τραγουδιών είναι του Ανδρέα Κουλουμπή.

Οι διοργανωτές - Σαϊνοπούλειο Ίδρυμα και Δήμος Σπάρτης - σε περίοδο δύσκολη έδωσαν μεγάλη βαρύτητα τόσο στις επιλογές όσο και στις τιμές των εισιτηρίων. Όρισαν έτσι στη συγκεκριμένη παράσταση το αντίτιμο των 8 ευρώ για μικρούς και μεγάλους.

Περισσότερες πληροφορίες διατίθενται στα τηλέφωνα του Σαϊνοπουλείου Ιδρύματος 27310 28878 και 27310 82470.