ΠΑΤΡΑ. Έντονες αποδοκιμασίες δέχτηκε το πρωί της Κυριακής ο υφυπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, κατά την άφιξή του στο δημαρχείο της Πάτρας, όπου είχε συνάντηση με τον Κώστα Πελετίδη, μετά την απόφαση για μη άνοιγμα των καταστημάτων λιανεμπορίου στην Αχαΐα, την Θεσσαλονίκη και την Κοζάνη.

Όπως αναφέρει το tempo24, οι διαμαρτυρίες των εμπόρων συνεχίστηκαν και μετά τη συνάντηση Πέτσα - Πελετίδη. Οι συγκεντρωμένοι αποδοκίμασαν πάλι τον υφυπουργό κατά την έξοδό του από το δημαρχείο, ενώ με αποδοκιμασίες επίσης περίμεναν τον υφυπουργό επαγγελματίες έξω από το Επιμελητήριο Αχαΐας, όπου τον περίμενε η διοίκηση του Επιμελητηρίου για την προγραμματισμένη συνάντηση.

Οι έμποροι της Πάτρας από νωρίς το πρωί βρίσκονται στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με πανό, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση να μην ανοίξουν στην Αχαΐα τα καταστήματα.

Ήδη από το Σάββατο, ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης είχε λάβει απόφαση για κινητοποιήσεις, σύμφωνα με την οποία:

Από τη έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου, ελήφθη η απόφαση να προχωρήσουν σε μπαράζ κινητοποιήσεων τις επόμενες ημέρες, ξεκινώντας από την Κυριακή 4/4 και την επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Στέλιου Πέτσα.

“Τα μεσάνυχτα της Παρασκευής με μία αιφνιδιαστική ακατανόητη και αδικαιολόγητη απόφαση αναιρέθηκε το άνοιγμα του λιανεμπορίου για Αχαΐα, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη που μόλις την Τετάρτη είχε αναγγελθεί.

Ο Εμπορικός κόσμος βιώνει έναν άνευ προηγουμένου εμπαιγμό και εξευτελισμό. Είμαστε πάνω από 3 μήνες κλειστοί με κρατική εντολή και χωρίς καμία στήριξη. Βρισκόμαστε σε απόγνωση και χωρίς πλέον άλλες αντοχές. Σε όλο αυτό το διάστημα έχουμε έξαρση της πανδημίας αποδεικνύοντας το αυταπόδεικτο ότι το λιανεμπόριο δεν αποτελεί εστία μετάδοσης του ιού. Πληρώνει όμως βαρύ τίμημα με την καταστροφή χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόφασης και άνοιγμα των καταστημάτων στις 5 Απριλίου, με αυστηρή τήρηση περιοριστικών μέτρων στη λειτουργία τους.

Ζητάμε από τους Βουλευτές της Αχαΐας, την Περιφέρεια, τον Δήμο και το Επιμελητήριο να πάρουν σαφή θέση για να μην επιτραπεί η μετατροπή της Πάτρας σε νεκρή πόλη.

Ζητάμε άμεση οικονομική στήριξη και ενίσχυση για το διάστημα που έχουμε παραμείνει κλειστοί, αποζημίωση για αδιάθετα εμπορεύματα και για την μείωση του τζίρου το 2020.

Ζητάμε ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ με νοσηλευτικό προσωπικό επίταξη του ιδιωτικού τομέα και επαναλειτουργία του Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος.

Καλούμε τους συναδέλφους και όλους τους φορείς της πόλης σε μαζική κινητοποίηση τηρουμένων των αποστάσεων και όλων των υγειονομικών μέτρων κατά την επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Πέτσα την Κυριακή 4/4

στις 9:00 π.μ. έξω από το Δημαρχείο

στις 10:00 π.μ .έξω από το Επιμελητήριο

Όλοι την Δευτέρα το πρωί στις 9:00 στα καταστήματα μας χωρίς προσωπικό με φώτα και την πόρτα μας ανοιχτή , με όλα τα ατομικά μέτρα προστασίας χωρίς να εξυπηρετούμε καταναλωτές. Αναρτούμε το αφισάκι – κηδειόχαρτο του Συλλόγου και μαύρες σημαίες.

Ως εδώ, έχουμε φωνή!

Η Πάτρα ΑΠΑΤΕΙ δεν επαιτεί!

Όχι άλλος εμπαιγμός στην μικρομεσαία επιχείρηση!”