ΣΠΑΡΤΗ. Με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα συναντιέται τη Δευτέρα 5/4, ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας, για την υπογραφή της ένταξης στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ΠΕΠ Πελοποννήσου του Έργου της Ανάπλασης κέντρου Σπάρτης προϋπολογισμού ύψους 2.611.000 €.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη και ο Δήμαρχος θα συνοδεύεται από τους αντιδημάρχους κ.κ. Καπονικολό και Δεδεδήμου και τον ειδικό συνεργάτη κ. Ράλλη.

Εντωμεταξύ, υπεβλήθησαν την Παρασκευή 2/4, οι πλήρεις φάκέλοι των προτάσεων του Δήμου Σπάρτης, στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» (συνολικού ύψους €14,8 εκ. €).

Οι συγκεκριμένες προτάσεις είναι:

«Αστική αναζωογόνηση της πόλης της Σπάρτης», (συνολικού προϋπο-λογισμού 11.891.560,00 € (συμπ. ΦΠΑ) - Πρόσκληση ΑΤ06, Αστική Αναζω-ογόνηση
«Ωρίμανση έργων Δήμου Σπάρτης για ένταξη στο πρόγραμμα «Α-ντώνης Τρίτσης», συνολικού προϋπολογισμού 607.252,80 €, (συμπ. ΦΠΑ) - Πρόσκληση ΑΤ09, Ωρίμανση έργων και δράσεων για την υλοποίηση του Προγράμματος
«Υποδομές ηλεκτροκίνησης - Ηλεκτρικά Οχήματα - Σταθμοί φόρτισης Δήμου Σπάρτης» συνολικού προϋπολογισμού 2.324.911,96 € (με ΦΠΑ) - Πρόσκληση ΑΤ12, Δράσεις ηλεκτροκίνησης στους Δήμους.
Παράλληλα, προχωρά η κατάρτιση του Spartan Scholars Network, μιας εκτενέστατης καταγραφής όλων όσων ασχολούνται και κάνουν έρευνες για τη Σπαρτιατική ιστορία, αρχαιολογία, από το Πανεπιστήμιο του Nottingham και τον Δήμο Σπάρτης.

Ίσως ενδιαφέρει τις Σπαρτιάτισσες, πως αυτή την Πέμπτη 08 Απριλίου και ώρα 5μ.μ. στο ICC Women Ελλάδας διοργανώνεται ένα Virtual Event με θέμα: «Συζήτηση με FEMALE START UP FOUNDERS & the Investment Ecosystem = Ελληνίδες που ίδρυσαν καινοτόμες επιχειρήσεις εν μέσω της πανδημίας».

Ζωντανή μετάδοση, με εγγραφή σε έναν από τους παρακάτω συνδέσμους:

https://www.icc-women-hellas-virtual-events.gr

Facebook live: @iccwomenhellas

Youtube: ICC Women Hellas

Εθιμοτυπική ήταν η επίσκεψη του νέου Διοικητή του Κ.Ε.Ε.Μ., ταξίαρχου κ. Κων/νου Πολίτη, στον Δήμαρχο Σπάρτης.

Σημειώνεται πως τη διαδικτυακή συνέντευξη τύπου με τα ΜΜΕ εφ’ όλης της ύλης για τα Δημοτικά Έργα, της Πέμπτης 8/4, θα ακολουθήσουν Συνεντεύξεις Τύπου του Δικτύου Ανάπτυξης Σπάρτης - Ευρώτα, και των Νομικών Προσώπων για τις δράσεις τους.