Γράφει ο Βαγγέλης Μητράκος

Θερινό σινεμά στη Σπάρτη προσπαθεί να δημιουργήσει ο κινηματογραφάνθρωπος Αλέκος Οικονομάκος, (ΚΡΑΝΑΗ Γυθείου – ΑΝΕΣΙΣ Σπάρτης - CINEMA CENTER), αλλά μέχρι στιγμής οι προσπάθειές του μέσω του Δήμου Σπάρτης, ιδιωτών και υπηρεσιών δεν έχουν ευοδωθεί και είναι έτοιμος να ενδώσει στην πρόσκληση του Δημάρχου Γυθείου, Πέτρου Ανδρεάκου, να υλοποιήσει εκεί την προσπάθειά του με την καθοριστική στήριξη και συνδρομή του Δήμου.

Πριν αυτό συμβεί και άλλη μια ευκαιρία για τη Σπάρτη «πετάξει» αλλού, θα ήταν καλό ο Δήμαρχος Σπάρτης και οι αρμόδιοι αυτοδιοικητικοί να συνεργαστούν άμεσα και ουσιαστικά με τον Αλέκο Οικονομάκο, ώστε από κοινού να αναζητήσουν τη δυνατότητα, τον χώρο και τον τρόπο υλοποίησης αυτής της προσπάθειας.

Ο κινηματογράφος παράγει Πολιτισμό, δίνει προστιθέμενη αξία σε μια πόλη, συμβάλλει στην συνολική της ανάπτυξη και αναβαθμίζει την ποιότητα και τον τρόπο ζωής της τοπικής κοινωνίας.

Η Σπάρτη έχει «θρηνήσει» στο παρελθόν την απώλεια δυο κινηματογράφων (ΑΝΕΣΙΣ, ΡΟΔΟΝ) για τους οποίους είχε δοθεί δυνατότητα στον Δήμο Σπάρτης να αποκτήσει αλλά παρήλθε ανεκμετάλλευτη.

Αυτή τη φορά ο Δήμος Σπάρτης ας αξιοποιήσει την ευκαιρία που του δίνεται, για να αποκτήσει η πόλη ένα θερινό σινεμά που τόσο λείπει στα καλοκαίρια της.

[Δείτε στο notospress.gr καθημερινά όλες τις ειδήσεις για τη Λακωνία στην ενότητα «Συμβαίνει στο νησί του Πέλοπα»]