ΣΠΑΡΤΗ. Ημέρα πανελλαδικής διαμαρτυρίας δικηγόρων στην έδρα κάθε Πρωτοδικείου της χώρας με σύνθημα, «Ασφαλής υγειονομική και δικονομική λειτουργία της Δικαιοσύνης-Η αξιοπρέπεια των δικηγόρων είναι αδιαπραγμάτευτη», ορίστηκε η Πέμπτη 15/4.

Οι δικηγόροι της Σπάρτης, διαμαρτύρονται την Πέμπτη, 15/4, στις 12:00, με συγκέντρωσή τους μπροστά στο Δικαστικό Μέγαρο της Λακωνικής πρωτεύουσας.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται προκειμένου να γίνουν δεκτά τα θεσμικά και οικονομικά αιτήματα που έχει θέσει με αποφάσεις της η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδος.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Σπάρτης, κ. Παναγιώτη Η. Κομνηνού, «…Οι δικηγόροι διαμαρτύρονται για την αντιφατική και κακή νομοθέτηση, που δημιουργεί ανασφάλεια δικαίου, αιφνιδιάζει τους παράγοντες της δίκης και φαλκιδεύει δικαιώματα Ελλήνων πολιτών, καθώς επίσης και για την συνεχιζόμενη αδράνεια της Κυβέρνησης ως προς την οικονομική στήριξη του κλάδου».

Οι διαμαρτυρίες αποφασίστηκαν από την Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.

Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

[Δείτε στο notospress.gr καθημερινά όλες τις ειδήσεις για τη Λακωνία στην ενότητα «Συμβαίνει στο νησί του Πέλοπα»]