ΣΚΑΛΑ. Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ευρώτα.

Κατόπιν αιτήματος των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, η Επιτροπή θα συνεδριάσει ως μόνη έχουσα την αρμοδιότητα άσκησης έφεσης κατά της πρόσφατης απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Με την απόφαση αυτή, έγινε δεκτή η προσφυγή της ΤΕΡΝΑ κατά της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου που ήταν ενάντια στην δημιουργία του απαραίτητου κυκλοφοριακού κόμβου, στον χώρο που προορίζεται να δημιουργηθεί Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων – Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΔΙΑΧΜ.Ε.Α. – Χ.Υ.Τ.Υ.).

Είναι γνωστό πως είναι ομόθυμη η αντίθεση των κατοίκων του Δήμου Ευρώτα στη δημιουργία του εργοστασίου σκουπιδιών.

Όπως ενημέρωσε ο επικεφαλής της παράταξης, «Νέο Ξεκίνημα» Δήμου Ευρώτα, Δημήτρης Νταλιάνης, «…Στην ίδια συνεδρίαση θα συζητηθεί και το θέμα της λειτουργικής διάθεσης των μηχανημάτων έργου, τσάπες, φορτηγά, γκρεητερ κ.λ.π».

Αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Σχετικά με την ακύρωση της απόφασης τού Δημοτικού Συμβουλίου για την άδεια κόμβου του εργοστασίου σκουπιδιών:

Μετά την ακύρωση της απόφασης τού Δημοτικού Συμβουλίου για την χορήγηση άδειας κόμβου του εργοστασίου σκουπιδιών στη θέση Ξηροκάμπια από την αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου (ικανοποιώντας την αίτηση ακύρωσης της Εταιρείας ως μη επαρκώς αιτιολογημένη), κάνοντας εφαρμογή του σχετικού άρθρου του νόμου για την σύγκληση της οικονομικής επιτροπής, οι εκπρόσωποι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης καλέσαμε από την Δευτέρα 12 Απριλίου σε υποχρεωτική συνεδρίαση την οικονομική επιτροπή του Δήμου Ευρώτα που έχει την αρμοδιότητα λήψης απόφασης άσκησης προσφυγής κατά της ανωτέρω πράξης της Αποκεντρωμένης διοίκησης Πελοποννήσου».

Συμπληρώνοντας:

«Καλούμε δημοτικούς συμβούλους, προέδρους και μέλη τοπικών συμβουλίων, συλλογικότητες, μαζικούς φορείς, πολίτες να καταθέσουν προτάσεις, σκέψεις, και οτιδήποτε σχετικό με τα θέματα συζήτησης».

[Δείτε στο notospress.gr καθημερινά όλες τις ειδήσεις για τη Λακωνία στην ενότητα «Συμβαίνει στο νησί του Πέλοπα»]