ΓΕΡΑΚΙ. «…Έχω ήδη επικοινωνήσει με την Υπουργού Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη αλλά και την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας (ΕΦ.Α.ΛΑΚ) Ευαγγελία Πάντου, σχετικά με το πρόβλημα…», δήλωσε ο Θανάσης Δαβάκης, σχετικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει με την έλλειψη φυλάκων στον αρχαιολογικό χώρο του Γερακίου.

Ο κ. Δαβάκης, προχώρησε στη δήλωσή του αυτή, «Με αφορμή το ψήφισμα διαμαρτυρίας του Προέδρου της Τ.Κ. Τάκη Αγγελέτου και των τοπικών φορέων του Γερακίου», το οποίο απευθύνεται και προς τον ίδιο.

Αναφέρει ο Λάκωνας βουλευτής:

«Από την περασμένη εβδομάδα έχει περιέλθει σε γνώση μου το πρόβλημα με την έλλειψη φυλακτικού προσωπικού στον αρχαιολογικό χώρο του Γερακίου.

Ο Πρόεδρος και οι συλλογικοί φορείς του χωριού σε ψήφισμά τους εκφράζουν την ανησυχία αλλά και την εύλογη δυσαρέσκειά τους γιατί για μία ακόμη φορά ο αρχαιολογικός χώρος κινδυνεύει να αντιμετωπίσει πρόβλημα φύλαξης.

Έχω ήδη επικοινωνήσει με την Υπουργού Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη αλλά και την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας (ΕΦ.Α.ΛΑΚ) Ευαγγελία Πάντου σχετικά με το πρόβλημα.

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ έδωσε άμεσα κατεύθυνση για την επίλυσή του, η δε τοπική υπηρεσία μεθοδεύει την εφαρμογή της.

Θα παρακολουθώ, όμως, το ζήτημα και θα κάνω όπως πάντα τις δέουσες παρεμβάσεις εκεί που χρειάζεται.

Στόχος όλων μας είναι ο αρχαιολογικός χώρος του Γερακίου να παραμείνει ανοικτός και φυλασσόμενος».

[Δείτε στο notospress.gr καθημερινά όλες τις ειδήσεις για τη Λακωνία στην ενότητα «Συμβαίνει στο νησί του Πέλοπα»]