• ΣΠΑΡΤΗ. Τα προβλήματα που έχουν ανακύψει κατά τη συγκρότηση των Σχεδίων Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτών Πόλεων (ΣΧΟΟΑΠ) σε πολλές περιοχές της Λακωνίας, ήταν το αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης του Θανάση Δαβάκη με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Νίκο Ταγαρά, την Τρίτη 20/4, κατόπιν πρωτοβουλίας του Λάκωνα βουλευτή.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν, «με προτάσεις και λύσεις», ο αντιδήμαρχος Δ.Ε. Μονεμβασίας Σταύρος Χριστάκος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γεωπόνων Λακωνίας (ΣΓΛ) Γιώργος Μπουραζάνης και ο γραμματέας του Συλλόγου, Χρύσανθος Κωστάκος.

Μετά το πέρας της τηλεσυνάντησης, ο κ. Δαβάκης δήλωσε:

«Έθεσα στον υφυπουργό, τα προβλήματα που έχουν ήδη ανακύψει κατά τη συγκρότηση των Σχεδίων Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτών Πόλεων (ΣΧΟΟΑΠ) σε πολλές περιοχές της Λακωνίας, όπως η Δημοτική Ενότητα Μονεμβασίας αλλά και ο Μυστράς.

Τέθηκαν πολλά ζητήματα, όπως η ίδρυση νέων κτηνοτροφικών μονάδων και η αδειοδότηση των υφισταμένων, οι γεωργικές κατασκευές, η αγροτική οδοποιία, καθώς και τα χωροταξικά σχέδια σε συνδυασμό με την άσκηση γεωργικής και κτηνοτροφικής δραστηριότητας και τη γη υψηλής παραγωγικότητας.

Όπως πάντα, ο Νίκος Ταγαράς έδωσε σαφείς και καθαρές απαντήσεις και διαμόρφωσε ένα σαφές πλαίσιο για τη δρομολόγηση των θεμάτων που του τέθηκαν, ενώ παρουσίασε και τις σχετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα φέρει.

Τον ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκρισή του και τη διάθεση να δώσει λύση σε ένα σοβαρό θέμα που δημιουργεί πολλά προβλήματα σε πολλές δραστηριότητες των Λακώνων πολιτών.

Θα συνεχίσω τη συνεργασία μαζί του για το θέμα…».

[Δείτε στο notospress.gr καθημερινά όλες τις ειδήσεις για τη Λακωνία στην ενότητα «Συμβαίνει στο νησί του Πέλοπα»]