ΜΟΛΑΟΙ. Ο Δήμαρχος Μονεμβάσιας, Ηρακλής Τριχείλης, καλεί όλους τους επιστρέφοντες εν όψει εορτασμού του Πάσχα, δημότες, φοιτητές και στρατευμένους να υποβληθούν σε δωρεάν rapid test.

Αναφέρει ο κ. Τριχείλης:

«Ενόψει της εορτής του Πάσχα πολλοί δημότες, φοιτητές, στρατεύσιμοι, έχοντες δεύτερη κατοικία, θα έρθουν στον Δήμο μας παρά τις απαγορεύσεις των μετακινήσεων.

Ήδη αυτό συμβαίνει όπως θα έχετε διαπιστώσει .

Ο Δήμος Μονεμβασίας με τις προσπάθειες ΟΛΩΝ έχει καταφέρει να βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο όσον αφορά την διασπορά της νόσου COVID-19.

Προκειμένου να διασφαλιστεί το καλό επίπεδο υγείας στον Δήμο μας και για την προστασία όλων μας, κάνω έκκληση προς αυτούς που πρόκειται να μετακινηθούν στον τόπο καταγωγής τους:

Θα μπορούν όλοι να υποβληθούν σε ΔΩΡΕΑΝ RAPID TΕST ανίχνευσης κορονοϊού σε ΜΟΛΑΟΥΣ και ΝΕΑΠΟΛΗ

Ο Δήμος Μονεμβασίας θα διαθέσει επιπλέον Rapid tests προκειμένου να γίνονται εύκολα και δωρεάν .

Ο έλεγχος θα γίνεται :

Στους Μολάους στη Μαθητική Εστία από κλιμάκιο του Δήμου

Στη Νεάπολη στο Κέντρο Υγείας

Τα tests θα γίνονται από την Μεγάλη Δευτέρα έως και την Μεγάλη Πέμπτη από 10:00 έως 13:00.

  • Να προσπαθήσετε να κρατήσετε για μερικές ημέρες τουλάχιστον πριν από το προγραμματισμένο ταξίδι σας με μεγάλη υπευθυνότητα τα μέτρα προστασίας αποφεύγοντας άσκοπες μετακινήσεις-συγκεντρώσεις-παρέες.
  • Να αναβάλλετε το ταξίδι σας αν παρουσιάσετε συμπτώματα όπως πυρετό, βήχα δυσκολία στην αναπνοή, κοιλιακά άλγη ,εμετούς και διάρροιες.
  • Να φοράτε την μάσκα προστασίας καθ΄όλη την διάρκεια του ταξιδιού σας, και στους χώρους προσέλευσης και αναμονής ταξιδιωτών, αποφεύγοντας τον συνωστισμό.
  • Να χρησιμοποιείτε αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα ή μαντιλάκια σε όλες τις δραστηριότητες σας στην διάρκεια του ταξιδιού
  • Να παρακολουθείτε προσεκτικά την υγείας σας , παραμένοντας σε διακριτική απομόνωση από τους δικούς σας για 4 ημέρες από την επιστροφή σας και μετά, εφόσον δεν υπάρχει κανένα σύμπτωμα στην υγείας σας να επικοινωνήσετε με τα άτομα που είχατε στενές σχέσεις ή επαφές πριν την αναχώρηση σας και να ενημερωθείτε για την εμφάνιση οποιουδήποτε συμπτώματος σε αυτούς.

Κλείνοντας θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σε όλους μας, να γιορτάσουμε σε στενό οικογενειακό κύκλο, να φοράμε τις μάσκες μας, να αποφεύγουμε τις μη απαραίτητες συναντήσεις με ανθρώπους που δεν μένουμε στην ίδια στέγη, να προστατέψουμε τους ηλικιωμένους, τις οικογένειες και τους γνωστούς μας».

[Δείτε στο notospress.gr καθημερινά όλες τις ειδήσεις για τη Λακωνία στην ενότητα «Συμβαίνει στο νησί του Πέλοπα»]