ΑΡΚΑΔΙΑ. Το πλέον εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι αν και έχει προηγηθεί μία χρονιά προβληματική και η πανδημία βρίσκεται σε εξέλιξη, η έκταση της καλλιέργειας δεν έχει μειωθεί καθόλου. Ο παραγωγός Γιώργος Κλαδούρης τονίζει ότι «η έκταση της καλλιέργειας δεν έχει μειωθεί φέτος, αν και την περασμένη χρονιά είχαμε προβλήματα τόσο στη διάθεση της παραγωγής στις λαϊκές όσο και με την τιμή που διαμορφώθηκε.

Φέτος, ανησυχούμε λόγω της ανομβρίας, αλλά και των προβλημάτων που υπάρχουν μετά την απαγόρευση χρήσης συγκεκριμένων φυτοφαρμάκων. Ελπίζουμε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε ό,τι παρουσιαστεί, αφού οι παραγωγοί περνάνε ιδιαίτερα δύσκολες στιγμές». Σημειώνεται ότι πέρσι η τιμή κυμάνθηκε από τα 16 έως τα 22 λεπτά.

Σχετικά με τη σποροκαλλιέργεια, ο σποροπαραγωγός πατάτας, Γιώργος Καλαμούτσος, σημειώνει πως «στην Αρκαδία η σποροκαλλιέργεια βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά η απόσυρση των παλιών φυτοφαρμάκων έχει δημιουργήσει προβλήματα στην αντιμετώπιση του σιδηρούληκα και κανείς δεν εγγυάται για τα αποτελέσματα. Αυτό είναι ένα πρόβλημα σημαντικό, αφού μπορεί να καταστρέψει την παραγωγή».

Στα Βούρβουρα, που αποτελούν και τη μοναδική περιοχή σποροκαλλιέργειας στην Αρκαδία, καλλιεργούνται και πιστοποιούνται μέχρι 600 στρέμματα σπόρου.

Πηγή: ypaithros.gr