ΜΑΝΗ. Αφορμή για τη συνάντηση στάθηκε η επίσκεψη του πρώτου στην ευρύτερη περιοχή της Μάνης με σκοπό να τεθεί υπό συζήτηση το φλέγον θέμα των δασικών χαρτών, καθώς και να ενημερωθεί περαιτέρω για το θέμα από τις τοπικές αρχές.

Στην τοποθέτησή του επί του θέματος ο Π. Μαντάς αναφέρει:

«Οι Δασικοί Χάρτες είναι μια από τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις στον τόπο μας.

Μια μεταρρύθμιση όμως, για να έχει επιτυχές αποτέλεσμα, πρέπει να έχει σύμμαχους τους πολίτες και να χαρακτηρίζεται από κοινωνική δικαιοσύνη.

Η σημερινή συνάντηση στην Καρδαμύλη, παρουσία του Υφυπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Αμυρά και εκπροσώπων πολιτών και της αυτοδιοίκησης ήταν πολύ σημαντική, γιατί αναλύθηκαν διεξοδικά όλα τα ζητήματα που έχουν προκύψει με την ανάρτηση των δασικών χαρτών.

Η απόφαση της Κυβέρνησης είναι να λύσει με νομοθετική πρωτοβουλία, οριζόντια για όλη τη χώρα, όλα τα πρόδηλα σφάλματα με τους δασωμένους αγρούς, την έλλειψη τίτλων ιδιοκτησίας και το χαρακτηρισμό των χορτολιβαδικών εκτάσεων. Προβλήματα που εντοπίζονται ιδιαίτερα στην περιοχή της Μάνης.

Οφείλουμε να σταματήσουμε την ταλαιπωρία των πολιτών.

Το κράτος, είναι αυτό που πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες και να λύσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, με γνώμονα την προστασία αφενός του δάσους αλλά και την προστασία της ιδιοκτησίας των πολιτών».