Την Παρασκευή 29/6/2012 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση του Εκπολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Κοκκινόρραχης «Ο ΠΑΡΝΩΝ» που ήταν αφιερωμένη στα 90 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης και τον ξεριζωμό του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας και του Πόντου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης προβάλλονταν οπτικό υλικό της εποχής ξυπνώντας ακόμα και τις πιο ναρκωμένες μνήμες συγγραφέων και πολιτικών.

Το Χορευτικό τμήμα του συλλόγου με παραδοσιακές στολές της Μικράς Ασίας παρουσίασε τους χορούς της περιοχής και η καθηγήτρια Γυμναστικής Αγωγής και υπεύθυνη του Χορευτικού τμήματος κ. Αντωνία Κολοβού μίλησε για τους χορούς και τα έθιμα της Μικράς Ασίας και της Σμύρνης.

Ο διευθυντής του 9ου Δημοτικού Σχολείου κ. Μιχαλάκος Δημήτριος μίλησε για τον Ελληνισμό της Μικράς Ασίας και του Πόντου και τον πολιτισμό που αναπτύχθηκε εκεί από αρχαιοτάτων χρόνων μέχρι τις αρχές του 19ου αιώνα και η Γραμματέας του Συλλόγου και φιλόλογος κ. Ανδρακάκου Παναγιώτα αναφέρθηκε στο χρονικό της Μικρασιατικής καταστροφής και του ξεριζωμού των Ελλήνων. Χαιρετισμό απεύθυνε ο ιερέας Κλαδά πατήρ Βασίλειος Μιχαλόχρηστας.