ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Με τον τίτλο «Περιφέρεια Πελοποννήσου: Τα led «καίνε» τον Νίκα» και την προβολή σχετικού εγγράφου φαίνεται ότι μπαίνει στο μικροσκόπιο η πολιτική Νίκα στην Πελοπόννησο από την εξειδικευμένη ιστοσελίδα www.aftodioikisi.gr

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ «ολοταχώς να «καεί» από τον διαγωνισμό για τα led οδεύει ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, με το θέμα να μην μένει μόνο στα στενά όρια της Πελοποννήσου αλλά να φτάνει και κεντρικά, στην Αθήνα.

Δείτε εδώ το σχετικό έγγραφο

Κι αυτό γιατί ο, συνήθως προσεκτικός, περιφερειάρχης Πελοποννήσου, επιδεικνύει μία ακατανόητη επιμονή να αλλάζει κάθε τρεις και λίγο τους όρους του ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ: «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ – ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΟΔΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΜΕ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΑΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ (ΣΕΑ) ΜΕ 12ΕΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ» , ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 8.931.799,83 Ευρώ (πλέον Φ.Π.Α. 24%).

Γεγονός που, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, έχει ενοχλήσει όχι μόνο την αντιπολίτευση, η οποία βρίσκεται στα κάγκελα αλλά και περιφερειακούς συμβούλους της δικής του παράταξης, που θεωρούν ότι με τις συγκεκριμένες μεθοδεύσεις, εκτίθεται τόσο ο ίδιος ο Π. Νίκας όσο και το Συνδυασμός «Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο», στον οποίο συμμετέχουν».

Τέταρτη αλλαγή στους όρους του διαγωνισμού

«Αιτία, το γεγονός ότι μετά την τρίτη (!!!) αλλαγή στους όρους του διαγωνισμού που έγινε πριν από λίγο διάστημα, ετοιμάζεται και τέταρτη!!!! Μάλιστα, καθώς ο περιφερειάρχης γνωρίζει τις αντιδράσεις και εντός της δικής του παράταξης, επιχειρεί να περάσει τις συγκεκριμένες αλλαγές μέσα από την Οικονομική Επιτροπή.

Επικαλείται, δε, σύμφωνα με την σχετική εισήγηση, το ότι «εκ παραδρομής (!!!!!), δεν είχαν συμπεριληφθεί όλες οι προτάσεις – παρατηρήσεις – επισημάνσεις ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ».

Ωστόσο, πληροφορίες από περιφερειακούς συμβούλους της πλειοψηφίας, αναφέρουν ότι ο πραγματικός λόγος για το κόψε -ράψε είναι οι πιέσεις που δέχεται η πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου από ενδιαφερόμενες εταιρείες. Είναι, δε, χαρακτηριστικό ότι οι ίδιοι περιφερειακοί σύμβουλοι, τονίζουν ότι το Πανεπιστήμιο Πατρών, το οποίο η περιφερειακή Αρχή κάλεσε να γνωμοδοτήσει επί της διακήρυξης που η ίδια είχε ψηφίσει, πρότεινε σειρά παράλογων αλλαγών. Όπως για παράδειγμα το ότι «ο υποψήφιος συμμετέχων να μην βαθμολογηθεί με το μέγιστο βαθμό των 120 εάν προσφέρει φωτιστικά απόδοσης >150lum/w, αλλά να λάβει την μέγιστη βαθμολόγια εάν προσφέρει φωτιστικά μικρότερης απόδοσης >140 Lum/w»!!!»