ΣΠΑΡΤΗ. Σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Λακωνίας, ο Δήμος Σπάρτης διοργανώνει Μαθητικό Διαγωνισμό γραπτού δοκιμίου με αφορμή τον εορτασμό των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές της Β’ και Γ’ Τάξης Γυμνασίου καθώς και σε μαθητές των Β’ και Γ’ Τάξεων των Γενικών Λυκείων της Σπάρτης και έχει εγκριθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας.

Δηλώσεις Συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μαθητές/τριες οφείλουν να δηλώσουν στον/στην Διευθυντή/τρια της σχολικής μονάδας στην οποία φοιτούν την πρόθεση συμμετοχής τους μέχρι την Δευτέρα 17 Μαΐου 2021, προσκομίζοντας και υπεύθυνη δήλωση γονέα/κηδεμόνα που επιτρέπει τη συμμετοχή τους.

Τα θέματα και η διεξαγωγή του διαγωνισμού

Το θέμα του διαγωνισμού για τους/τις μαθητές/τριες του Γυμνασίου θα είναι σχετικό με τα ιστορικά γεγονότα και τα πρόσωπα του Αγώνα της Επανάστασης και η έκταση του δοκιμίου 400-500 λέξεις.

Το θέμα του διαγωνισμού για τους/τις μαθητές/τριες του Γενικού Λυκείου θα είναι σχετικό με τους συμβολισμούς και τις αξίες που ανέδειξε ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας των Ελλήνων του 1821 και η έκταση του θα είναι μέχρι 600 λέξεις.

Τα θέματα θα επιλέξει τριμελής επιτροπή του Συνδέσμου Φιλολόγων Λακωνίας, που θα συγκληθεί την ίδια μέρα του διαγωνισμού για τον σκοπό αυτό.

Η διεξαγωγή του διαγωνισμού θα γίνει την Πέμπτη 20 Μαΐου 2021 ταυτόχρονα για όλα τα Γυμνάσια και Γενικά Λύκεια του Δήμου Σπάρτης, σε 2 διδακτικές ώρες του ημερήσιου διδακτικού προγράμματος (5η και 6η ώρα), με ευθύνη των Διευθυντών των σχολείων και των οικείων συλλόγων καθηγητών και τήρηση των προβλεπόμενων διαδικασιών για το αδιάβλητο της αξιολόγησης, με επικάλυψη των ονομάτων των μαθητών/τριών.

Αξιολόγηση γραπτών δοκιμίων - Βραβεία

Τριμελής επιτροπή του Συνδέσμου Φιλολόγων Λακωνίας θα αξιολογήσει τα γραπτά δοκίμια των μαθητών και θα επιλέξει τα 3 πρώτα από κάθε κατηγορία, που θα λάβουν και τα αντίστοιχα βραβεία από τον Δήμο Σπάρτης, σε ειδική εκδήλωση που θα οργανωθεί αργότερα, και σύμφωνα με όλες τις οδηγίες υγειονομικής προστασίας.

Αναλυτικά τα βραβεία

Για το Γυμνάσιο

Α΄ Βραβείο: Ένα Laptop, Β΄ Βραβείο: Ένα Smartphone, Γ΄ Βραβείο: Ένα Tablet

Για το Γενικό Λύκειο

Α΄ Βραβείο: Ένα Laptop, Β΄ Βραβείο: Ένα Smartphone, Γ΄ Βραβείο: Ένα Tablet.

[Δείτε στο notospress.gr καθημερινά όλες τις ειδήσεις για τη Λακωνία στην ενότητα «Συμβαίνει στο νησί του Πέλοπα»]