Γράφει ο Δημήτρης Πανάγος

ΛΑΚΩΝΙΑ. Ο κόσμος της εργασίας έχει μπει για τα καλά στη δίνη του Εργασιακού Νομοσχεδίου του υπουργού κ. Κώστα Χατζηδάκη, καθώς αυτό βρίσκεται σε διαβούλευση και αναμένεται ως το τέλος του μήνα, να έρθει και προς ψήφιση στη Βουλή.

Μάλιστα, η πρόσφατη (6/5) Παλλακωνική απεργιακή κινητοποίηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου στράφηκε, «…ενάντια στο υπό κατάθεση Εργασιακό Νομοσχέδιο που οδηγεί τους εργαζόμενους στην δουλεία και απώλεια εισοδημάτων, δουλεύοντας υπερωριακά χωρίς προσαύξηση και κατάργηση του 8ωρου».

Το notospress.gr απευθύνθηκε στον πρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λακωνίας, κ. Νίκο Μηνακάκη, προκειμένου αυτός να αναλύσει πτυχές του αναμενόμενου Νόμου.

Ο κ. Μηνακάκης, σαφώς, εξέφρασε την αντίθεσή του προς τον νέο Εργασιακό Νόμο.

Επιπλέον, μίλησε στο notospress.gr, για επιμέρους θέματα, όπως τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και την «ατομική συμφωνία», την κατάργηση του Άρθρου 15, την αύξηση των υπερωριών, τη ρύθμιση για τη συμμετοχή των εργαζομένων σε απεργία, το προσωπικό ασφαλείας, την ψηφιακή κάρτα, τη μετατροπή του ΣΕΠΕ σε Ανεξάρτητη Αρχή, κ.α.

Υπογράμμισε με νόημα, πως, «… ανάγκη για τον 21ο αιώνα είναι να διαμορφώσουμε τα 3 8ωρα, σε 4 6ωρα:

6 ώρες για εργασία, 6 ώρες για την οικογένεια, 6 ώρες για ύπνο και 6 ώρες για δημιουργικότητα, για παιχνίδι, για αγάπη, για μια διαφορετική εξωτερίκευση…».

Ο κ. Μηνακάκης, γνωρίζοντας να κλίνει τη λέξη «αλληλεγγύη» σε όλες τις πτώσεις, κλήθηκε να περιγράψει τον τρόπο που «βλέπει» τη ζωή, γενικότερα.

Τέλος, αξιοπρόσεκτη η αντίδρασή του στην ερώτηση, εάν σκέπτεται να υπηρετήσει τα κοινά, από άλλη θέση.

[Δείτε στο notospress.gr καθημερινά όλες τις ειδήσεις για τη Λακωνία στην ενότητα «Συμβαίνει στο νησί του Πέλοπα»]