ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ. Ο Δήμος Γορτυνίας κάνει γνωστό σε όλους τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να ενταχθούν στο μέτρο των Νέων Αγροτών, ότι στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων www.agrotikianaprtixi.gr και www.minagric.gr , έχει αναρτηθεί Προδημοσίευση της Πρόσκλησης του μέτρου, αναφορικά με τις παραμέτρους ένταξης του προγράμματος.

Στόχος του προγράμματος ενισχύσεων Νέων γεωργών είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων μέσω της ηλικιακής ανανέωσης και της δημιουργίας επιχειρηματιών γεωργών που με το πέρας της στήριξης θα διαθέτουν κατάλληλα εφόδια και βιώσιμες εκμεταλλεύσεις.

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε περιοχές όπου η αγροτική δραστηριότητα είναι σημαντική, με το μέτρο να είναι ανταγωνιστικό, δηλαδή κάθε αίτηση βαθμολογείται ύστερα από αξιολόγηση και κατατάσσεται σύμφωνα με τη βαθμολογία της.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει εισηγηθεί στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Τροφίμων τις προτάσεις της για τις περιφερειακές προτεραιότητες στο πρόγραμμα των Νέων Γεωργών, τις οποίες μπορείτε να δείτε στο συνημμένο αρχείο.

Για να δείτε την Προδημοσίευση της 3ης πρόσκλησης για την υποβολή αιτήσεων στήριξης προς ένταξη στο υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014 – 2020 πατήστε εδώ:

http://www.agrotikianaptixi.gr/el/content/prodimosieysi-tis-3is-prosklisis-ekdilosis-endiaferontos-toy-ypometroy-61-neoi-agrotes

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία μπορείτε να απευθυνθείτε στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, κ. Αγγελική Σταθά, τηλέφωνο:2710225342, email: statha@arcadia.gr.