ΣΠΑΡΤΗ. Κάτι πρέπει να κάνει η Σπάρτη που βαίνει φλεγόμενη κάθε χρόνο και περισσότερο. Πρόκειται για μια από τις πιο ζεστές πόλεις της Ελλάδας και μάλιστα κάτω από συνθήκες που κάνουν την αίσθηση του καύσωνα ακόμα πιο ανυπόφορη.

Το weather-in-greece γράφει ότι αρκετές πόλεις θέτουν υποψηφιότητα ως οι πιο ζεστές πόλεις της Ελλάδας. Μεταξύ αυτών η Λάρισα, το Αγρίνιο, η Σπάρτη, το Άργος, περιοχές της Αττικής αλλά και ορισμένα σημεία στα Δωδεκάνησα (Ρόδος-Λίνδος) . Αρκετές ζεστές περιοχές υπάρχουν και στους νομούς Φθιώτιδας-Βοιωτίας μέχρι και την Χαλκίδα καθώς και στο εσωτερικό της Μακεδονίας. Όμως η Σπάρτη είναι αυτή που «καίγεται». Το Άργος φρόντισε με ένα θεαματικό και ουσιαστικό στοιχείο νερού να μετριάσει λίγο το κακό.

Στην πρωτεύουσα της Λακωνίας επιβάλλεται να ληφθούν μέτρα και να γίνουν έργα που να συμβάλουν στην δημιουργία σκιάς, στην ανάπτυξη χώρων πρασίνου, στοιχεία νερού, αλλά και μείωση της κυκλοφορίας οχημάτων στο κέντρο. Η επέκταση της ανθεκτικής νερτατζιάς δεν θα έβλαπτε αλλά ο τόπος ζητάει και την ελιά, ενώ τα πλατάνια ίσως τελικά, σε σωστό τόπο – και όχι ως σήμα κατατεθέν της πόλης, να είναι αναγκαία.

Οι πολίτες της Σπάρτης ίσως δεν αντιλαμβάνονται πόσο απωθητική γίνεται μια πόλη που «καίγεται». Δεν έλκει τον τουρίστα, δεν κρατάει τον επισκέπτη και δεν αφήνει καλή εμπειρία σε όποιον κινείται σε αυτήν την ημέρα.

Η πόλη δεν είναι ευχάριστη, σπαταλά πόρους για να δροσιστεί, αποσαθρώνεται με πάρκα της συμφοράς και παρτέρια της παρακμής.

Η Σπάρτη «καίγεται», απαξιώνεται, χάνεται γιατί κανείς δεν τόλμησε…

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις