ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Το θέμα της ΠΟΠ Ελιάς Καλαμάτας αποτελεί το αντικείμενο της επιστολής του Δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου προς την Ε.Ε. και συγκεκριμένα προς τις Ευρωπαϊκές Επιτροπές Γεωργίας & Αγροτικής Ανάπτυξης και Υγείας & Ασφάλειας Τροφίμων.

Ο Δήμαρχος, με την υπ’ αριθμ. Πρωτ: 44446/27.05.21 επιστολή του, γνωστοποιεί στα αρμόδια όργανα της Ε.Ε., στους Έλληνες Ευρωβουλευτές, στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, στους Βουλευτές Μεσσηνίας και στον Περιφερειάρχη, την καταγγελία που υπογράφουν ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ένωση Μεσσηνίας (που είναι φορέα καταχώρισης του Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ) Γιώργος Λαζόγιαννης, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Ελαιοπαραγωγικού Συνεταιρισμού ΝΗΛΕΑΣ Γιώργος Κόκκινος και ο Πρόεδρος του Αγροτικού Ελαιοκομικού Συνεταιρισμού Στέρνας και του Συλλόγου Υπέρ των Μεσσηνιακών Ελαιοκομικών Προϊόντων ΠΟΠ – ΣΥΜΕΠΟΠ Σταύρος Αδαμόπουλος, ζητώντας να υπάρξει ενεργή παρέμβασή τους ως θεματοφύλακες των Συνθηκών για την προστασία του ευρωπαϊκού προϊόντος «Elia Kalamatas» ΠΟΠ.

Την επιστολή του Δημάρχου Καλαμάτας συνυπογράφουν ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, οι Δήμαρχοι του νομού, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και οι φορείς που προχώρησαν στην καταγγελία.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την επιστολή

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις