Γράφει ο Δημήτρης Πανάγος

ΣΠΑΡΤΗ. Μέσω του κ. Σωτήρη Ροϊνού, προέδρου της Ομοσπονδίας Εμπόρων Βιοτεχνών και Επαγγελματιών Λακωνίας (Ο.Ε.Β.Ε.Λ.), συστηθήκαμε με τον κόσμο των υδραυλικών, των ηλεκτρολόγων, των αυτοκινητιστών, των κομμωτών, των εστιατόρων και συνολικά 18 Σωματείων που εκπροσωπούν τους παραγωγικούς κλάδους της οικονομίας στην Π.Ε. Λακωνίας.

Ο χώρος της Ο.Ε.Β.Ε.Λ., όπως και άλλοι όμοροι, επλήγη ιδιαιτέρως από τις συνέπειες της πανδημίας σε συνέχεια των δυσμενών συνεπειών της μακρόχρονης Οικονομικής Κρίσης που διήνυσε η χώρα.

Ένα διαρκές ερώτημα είναι γιατί η Λακωνία, διαχρονικά, δεν έχει τύχει της αντιμετώπισης που της αρμόζει και της αξίζει, εκ μέρους της εκάστοτε διακυβέρνησης.

Ο κ. Ροϊνός περιέγραψε στο notospress.gr τις πληγές του λοκντάουν και τον βαθμό αποτελεσματικότητας (ή μη) των μέτρων θεραπείας τους, τα Προγράμματα Ενίσχυσης από Κεντρική και Περιφερειακή Διοίκηση, το τρέχον Περιφερειακό και Τοπικό μοντέλο ανάπτυξης…

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στα έργα υποδομής, στους οδικούς άξονες, στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα με στοχευμένες καλλιέργειες, στην ορθή τουριστική επέκταση.

Αναφέρθηκε στην εικόνα της Λακωνικής πρωτεύουσας και σε κεντρικές επιλογές γύρω από αυτήν, όπως η αμφιλεγόμενη αναμόρφωση της εμβληματικής οδού Κωνσταντίνου Παλαιολόγου αλλά και σε στρατηγικές κεντρικές επιλογές που πρέπει να υιοθετηθούν.

Τέλος, ο κ. Ροϊνός έκανε και μια ενδιαφέρουσα αναφορά στην κα Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ.

Δείτε τι είπε στο notospress.gr ο κ. Σωτήρης Ροϊνός



Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις