ΜΑΡΑΘΟΥΠΟΛΗ. Κατέπλευσε την Παρασκευή 4 Ιουνίου στην Μαραθούπολη ο πλωτός γερανός για να ξεκινήσει τις εργασίες εκβάθυνσης της λιμενολεκάνης, που προβλέπονται από τη μελέτη για το έργο βελτίωσης του αλιευτικού καταφυγίου, που είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 5,3 εκ. ευρώ.

«Είναι ένα έργο που ανέμενε η τοπική κοινωνία χρόνια τώρα», δήλωσε σε συνέντευξή του ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, προσθέτοντας ότι στόχος του έργου είναι η εξυπηρέτηση των επαγγελματιών αλιέων αλλά και κλάδων του τουρισμού.

Ο αντιπεριφερειάρχης πρόσθεσε ότι μετά την εκβάθυνση της λιμενολεκάνης θα ακολουθήσουν οι εργασίες ανακατασκευής του προσήνεμου μόλου και η κατασκευή κρηπιδώματος καθώς και οι προβλεπόμενες εργασίες θωράκισης του υπήνεμου μόλου.

«Είναι αυτονόητο ότι οι χρήστες του αλιευτικού καταφυγίου θα πρέπει να απομακρύνουν τα σκάφη τους από τον χώρο, προκειμένου να εκτελεστεί απρόσκοπτα και τάχιστα το έργο αλλά το κυριότερο να αποφευχθούν τυχόν ατυχήματα» συνέχισε ο Στ. Αναστασόπουλος.

Για το σκοπό αυτό, τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης, ο Νίκος Αλεξανδρόπουλος ως πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας, φορέα που διαχειρίζεται το αλιευτικό καταφύγιο, έχει ενημερώσει εγγράφως τους αλιείς ότι πρέπει να μεταφέρουν τα σκάφη τους στο λιμάνι της Κυπαρισσίας, όπου θα ελλιμενιστούν ατελώς.

Αναφορικά με το αίτημα αλιέων της περιοχής της Μαραθούπολης, οι οποίοι εξέφρασαν την επιθυμία να μεταφέρουν τα σκάφη τους στο λιμάνι της Πύλου, λόγω της μικρότερης απόστασης, ο αντιπεριφερειάρχης διευκρίνισε ότι αυτό είναι δυνατό να γίνει σε τμήμα της μαρίνας της Πύλου, την οποία διαχειρίζεται το ΤΑΙΠΕΔ. Ο Στ. Αναστασόπουλος δήλωσε ότι θα γίνει προσπάθεια επικοινωνίας με τον εν λόγω φορέα, ώστε να δοθεί η δυνατότητα χρήσης του χώρου της μαρίνας Πύλου. Σημειώνεται ότι ανάλογη παρέμβαση για το θέμα αυτό έχει κάνει και ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης.

Τέλος, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας είπε ότι εξετάζεται αίτημα της τοπικής κοινωνίας για την αποκατάσταση της παλιάς, κατεστραμμένης και μη λειτουργικής πλέον προβλήτας, σε θέση νοτιοδυτικά του αλιευτικού καταφυγίου, προκειμένου να καταστεί λειτουργικό το παραλιακό μέτωπο της Μαραθούπολης.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις