ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Επερώτηση προς τον Περιφερειάρχη κατέθεσαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Θανάσης Πετράκος και Δημοσθένης Δρούγκας.

Ολόκληρη η επερώτηση:

«Είμαστε στον Ιούνιο και «δεν υπάρχει φως στο τούνελ» της έναρξης του μεγάλου έργου της καταπολέμησης των κουνουπιών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Είναι τραγικό και επικίνδυνο όταν αντί να ξεκινήσει η κουνουποκτονία από το Μάρτιο για να είναι αποτελεσματική, είμαστε στις 7 Ιουνίου και ακόμη «να μην έχει βγει στον αέρα» ο διαγωνισμός δημοπράτησης του έργου από την «Αναπτυξιακή Μεσσηνίας», που είναι ο φορέας στον οποίον αναθέσατε την κουνουποκτονία.

Ήδη τα κουνούπια έχουν αρχίσει «τις επιθέσεις τους» στους πολίτες και είναι πλέον έντονα και καθ’ όλα δικαιολογημένα τα παράπονα και η δυσφορία των πολιτών για την μη έναρξη της κουνουποκτονίας. Κυρίως όμως διακυβεύεται πλέον η δημόσια υγεία μιας και τα κρούσματα ελονοσίας στην περιοχή του Ευρώτα χρονικά δεν απέχουν πολύ και ανάλογα πιο πρόσφατα τα κρούσματα του ιού του δυτικού Νείλου στην Αργολίδα.

Επειδή:

  1. Είναι αδικαιολόγητη όλη η διαχείριση που κάνατε στο έργο της καταπολέμησης των κουνουπιών
  2. Είναι αδικαιολόγητη η καθυστέρηση που παρατηρείτε από την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας να προκηρύξει το έργο. Όταν μάλιστα έχει προκηρύξει το επιμέρους έργο της Ελονοσίας .
  3. Παρά τις προσπάθειες της Διεύθυνσης Υγείας να προχωρήσει τη διακήρυξη καθώς και τα μικρά έργα κουνουποκτονίας, αυτά δεν μπορούν να αντικαταστήσουν το συνολικό ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκτέλεσης της καταπολέμησης των κουνουπιών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου .

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα σας ρωτάμε:

1) Αν και πότε προτίθεται η Αναπτυξιακή Μεσσηνίας να ξεκινήσει την κουνουποκτονία και με τι πλάνο δράσεων; Αντιλαμβάνεσθε ότι το φθινόπωρο η κουνουποκτονία δεν θα έχει κανένα νόημα.

2) Για ποιόν λόγο παρατηρείται σημαντική καθυστέρηση από την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας και δεν έχει γίνει μέχρι τώρα κάτι, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει αρχικά η δημόσια υγεία, όλη η δράση να είναι πλέον αναποτελεσματική και που οφείλεται η όλη αυτή η αδικαιολόγητη καθυστέρηση του φορέα;

3) Για ποιόν λόγο αλλάξατε τον φορέα υλοποίησης της κουνουποκτονίας, χωρίς να έχετε εξασφαλίσει εκ των προτέρων την εύρυθμη μετάβαση για την έγκαιρη και αποτελεσματική δράση κατά των κουνουπιών;

4) Έχουν προχωρήσει έστω τα μικρά έργα ή υπάρχει και εκεί σημαντική καθυστέρηση; Αν ναι που οφείλεται και πάλι η καθυστέρηση του φορέα υλοποίησης Αναπτυξιακή Μεσσηνίας;

5) Που και σε ποιόν λογοδοτεί ο φορέας υλοποίησης που επιλέξατε για τη σημαντική καθυστέρηση του έργου και τα μεγάλα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και με βεβαιότητα θα αυξηθούν έτι περαιτέρω με απρόσμενες συνέπειες;»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις