ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Αυτές τις ημέρες το ενδιαφέρον όλων στραμμένο στις πλημμύρες που στοίχισαν στην Καλαμάτα. Μια πόλη που έχει δείξει ότι μετά από μεγάλες δοκιμασίες μπορεί να στέκεται στα πόδια της όρθια και δυνατή.

Ο σεισμός την αναδόμησε σε σωστή βάση και έδειξε, ανά το Πανελλήνιο, ότι αν υπάρχουν ικανοί άνθρωποι, ακόμα και από τα συντρίμμια ξεπηδά η ανάπτυξη.

Οι πλημμύρες, ας ευχηθούμε να έδειξαν τον δρόμο στους έχοντες την ευθύνη, ώστε να «οχυρώσουν» την πόλη για να μην υποστεί ξανά τέτοιον καταποντισμό.

Τις ευθύνες για όσα έγιναν ή δεν έγιναν θα τις δικάσει η Δικαιοσύνη η οποία στεκόμενη σε ύψος πάνω από της λάσπης είναι βέβαιον ότι θα αποδώσει αυτά που αναλογούν σε αυτούς που πρέπει, χωρίς εξαιρέσεις, αντικατοπτρισμούς και υπεκφυγές.

Η Καλαμάτα αναζητά τον καλπασμό προς την ανάπτυξη. Πολύ επικίνδυνος ο δρόμος αν δεν είναι έτοιμη για τις συνθήκες που διαμορφώνονται σε αυτόν.

Ο χρόνος αλλά κυρίως ο χώρος έχει άλλη διάσταση όταν στοχεύεις στην ανάπτυξη. Το σχέδιο που πρέπει να έχεις, ανά χείρας, πρέπει να είναι εξίσου προχωρημένο, αυριανό, φιλόδοξο και ρεαλιστικό συνάμα. Να προβλέπει. Να προβλέπει ει δυνατόν τα πάντα. Να υπολογίζει και να συναρτά τα δεδομένα μιας Καλαμάτας που θέλει (και γιατί όχι μπορεί) να γίνει μια μεγάλη σύγχρονη πολιτεία αναφοράς. Μια πολιτεία χωρίς «εμφράγματα», «συμπλέγματα», αβλεψίες και αστοχίες.

Πρέπει να φυλάξουμε την Καλαμάτα από σεισμό, καταποντισμό και κυρίως από τις επιδρομές όποιων δεν την ονειρεύονται αλλά απλά την καταναλώνουν…

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις