ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Μεγάλος προβληματισμός υπάρχει πλέον στους κύκλους τόσο της Νέας Δημοκρατίας όσο και στην Παράταξη της Περιφέρειας για τις συνεχείς υποβαθμίσεις που δέχεται σε πολιτικό επίπεδο ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας. Σε κρίσιμα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την διαφάνεια, τη συνέπεια και την αξιοπιστία ο Παναγιώτης Νίκας κρίνεται ανεπαρκής, υπεύθυνος αλλά και σκόπιμα ασυνεπής. Δεν είναι τυχαίο που μέσα σε λίγους μήνες έχει κατορθώσει να δυναμιτίσει τις σχέσεις της Παράταξής του και τις προσωπικές του με τον Αντώνη Σαμάρα, τον Δημήτρη Καμπόσο, αλλά και στελέχη της όπως η Μαργαρίτα Σπυριδάκου, κ.α.. Αυτή τη φορά οι Πέτρος Τατούλης και Θανάσης Πετράκος κάνουν λόγο για «απατεώνα» και «αναξιόπιστο» πολιτικό.

Ποτέ στο παρελθόν, ακόμα και στην κεντρική πολιτική σκηνή δεν είχε αναδειχθεί τέτοια αντιπαράθεση και δεν είχαν αποδοθεί τέτοιοι χαρακτηρισμοί σε πολιτικό πρόσωπο. Τα πράγματα δείχνουν ότι σύντομα η θέση του Παναγιώτη Νίκα θα είναι εξαιρετικά δυσχερής και μη αναστρέψιμη. Τα μηνύματα και ο αντίκτυπος της στάσης Νίκα μεταφέρονται πλέον εντατικά στο γραφείο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δείτε τι καταγγέλλουν Τατούλης και Πετράκος

Πέτρος Τατούλης: Πολιτικός «απατεώνας» ο Παναγιώτης Νίκας για τη μονάδα παραγωγής ζωοτροφών στην Τ.Κ. Αθήναιου. «Ψεύτες και υποκριτές Σκαντζός-Λαμπρόπουλος»

«Ξεπερνώντας κάθε όριο πολιτικής απάτης, ο κ. Νίκας με «συνενόχους» τον κ. Σκαντζό και τον κ. Λαμπρόπουλο, είναι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί του «εγκλήματος» στην Τ.Κ. Αθήναιου στην Αρκαδία, σχετικά με την εγκατάσταση μονάδας παραγωγής ζωοτροφών.

Μετά την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου- Δυτ. Ελλάδας – Ιονίου στις 4.6.2021, αποδείχθηκε το χρονικό της συγκεκριμένης πολιτικής απάτης αλλά και οι πρωταγωνιστές της.

Όλες οι απαντήσεις που έδωσαν κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου τη Δευτέρα 7.6.2021 σε ερωτήσεις Περιφερειακών Συμβούλων, ο κ. Νίκας , o κ. Σκαντζός και o κ. Λαμπρόπουλος ήταν απολύτως ψευδείς.

Η παράταξη μας, έχοντας αντιληφθεί πλήρως την υποκρισία και τα ψεύδη που ακούστηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ζήτησαν από τον κ. Πρόεδρο να ενημερώσει το Σώμα με το έγγραφο που δήθεν είχε αποστείλει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για να μη λάβει απόφαση πριν τη λήψη απόφασης από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ο κ. Νίκας και ο κ. Σκαντζός περιορίστηκαν σε ειρωνείες και ύβρεις απέναντι στα μέλη της παράταξης μας και φυσικά ουδέποτε παρουσίασαν το έγγραφο που ήταν υποχρεωμένοι να αποστείλουν και ποτέ δεν απέστειλαν.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 26.5.2021, ζητούσαμε επίμονα να συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο ήταν εντός της Ημερήσιας Διάταξης αλλά ο κ. Σκαντζός διέκοψε τη συνεδρίαση(!) προκειμένου να υλοποιηθεί η πολιτική σκευωρία!

Καλούμε όλες τις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης, μετά από αυτή την αποκάλυψη της πολιτικής απάτης, να αναλάβουμε από κοινού πρωτοβουλίες, απαιτώντας άμεση έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου μετά τις τελευταίες εξελίξεις για το συγκεκριμένο θέμα, προκειμένου να ακολουθηθούν εκ του Νόμου οι προβλεπόμενες διαδικασίες περί παράβασης καθήκοντος και κατάθεσης προτάσεως μομφής στους θεσμικά υπεύθυνους εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής».

Πετράκος: «Πρόταση Πολιτικής Μομφής στην Περιφερειακή Αρχή για Αναξιοπιστία»

«Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» Θανάσης Πετράκος και Δημοσθένης Δρούγκας, απευθύνουμε ανοιχτή πρόταση προς όλους τους περιφερειακούς συμβούλους Πελοποννήσου να επιβάλουμε και να προτάξουμε την ένταξη του θέματος «Πολιτική Μομφή στην Περιφερειακή Αρχή για αναξιοπιστία» καθ’ ότι η Περιφερειακή Αρχή και ο Περιφερειάρχης κ. Νίκας όπως και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου απέκρυψαν από το ΠεΣυΠ ότι είχε ήδη εγκριθεί από την αποκεντρωμένη διοίκηση η κατασκευή του εργοστασίου της εταιρείας FARGECO Ελλάς ΕΠΕ στο Αθήναιο Αρκαδίας.

Το θέμα αυτό δημιουργεί μέγα θέμα αξιοπιστίας και ειλικρίνειας για την Περιφερειακή Αρχή α) διότι έφερε προς συζήτηση την ΜΠΕ του εν λόγω έργου ενώ είχε προ πολλού λήξη ο χρόνος προθεσμίας και β) στις επανειλημμένες ερωτήσεις περιφερειακών συμβούλων αν είχε ζητήσει να μην προχωρήσει η έγκριση απ’ την αποκεντρωμένη διοίκηση πριν την απόφαση του ΠεΣυΠ, διαβεβαίωσαν και ο Πρόεδρος του ΠεΣυΠ και η Περιφερειακή Αρχή ότι έχει σταλεί επιστολή και έχει υπάρξει συνεννόηση με την αποκεντρωμένη διοίκηση.

Για όλους αυτούς τους λόγους καλούμε όλους τους συναδέλφους να καταθέσουμε κοινή πρόταση στη προσεχή συνεδρίαση του ΠεΣυΠ και να ψηφίσουμε την πρόταξη του ανωτέρω θέματος».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις