ΣΠΑΡΤΗ. Με τον Δήμαρχο Σπάρτης κ. Πέτρο Δούκα, την Αντιδήμαρχο Οικονομικών Θεμάτων και Ανάπτυξης, κ. Γ. Δεδεδήμου και τον Διευθυντή της ΔΕΥΑΣ, κ. Ηλ. Τρακάκη, συναντήθηκε στο υπουργείο, ο αναπληρωτής Υπουργος Εσωτερικών, κ. Στέλιος Πέτσας.

Πέτσας: «…Ένταξη στο “Αντώνης Τρίτσης”,…εκτός ανώτατου ορίου συνολικού προϋπολογισμού»

Στη συνάντηση έγινε παρουσίαση της προτεραιοποίησης των προτάσεων που έχουν κατατεθεί από τον Δήμο Σπάρτης, στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Ο κ. Πέτσας δεσμεύτηκε για την ένταξη της πρότασης (εκτός ανώτατου ορίου συνολικού προϋπολογισμού που αντιστοιχεί στο Δήμο Σπάρτης), με τίτλο «Κατασκευή δικτύων αποχέτευσης οικισμών Δ.Ε. Μυστρά, Σπαρτιατών και οικισμών Καρυών και Καστορίου» και προϋπολογισμό 11.937.809,82 € (πρόσκληση ΑΤ02), σε εφαρμογή της πρόβλεψης του άρθρου 6 παρ. 7 της αρ. 6302/8-4-2021 ΚΥΑ.

Κατόπιν αυτού, στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», θα ενταχθούν για τον Δήμο Σπάρτης και τη ΔΕΥΑΣ, έργα συνολικού προϋπολογισμού 33.828.626,93 €.

Τέλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, διαβεβαίωσε ότι, «…θα γίνει προσπάθεια για την ένταξη και των υπολοίπων προτάσεων σε άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα».

Άλλα

Παράλληλα συνεχίζονται τα τεχνικά έργα στις Κοινότητες του Δήμου Σπάρτης.

Αρμοδίως, γνωστοποιείται:

«Αποπερατώθηκαν οι εργασίες κατασκευής της νέας πιστοποιημένης παιδικής χαράς στην Τ.Κ. Σελλασίας της Δ.Ε Οινούντος και εντός των επόμενων ημερών θα είναι έτοιμη.

Ολοκληρώθηκαν, επίσης, τα έργα Αγροτικής Οδοποιίας και Ασφαλτόστρωσης του τμήματος «Πελλάνας – Γεωργιτσίου», προϋπολογισμού 259.633,25 €, ενώ συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς τα έργα και των δύο άλλων τμημάτων «Κάμπου Βορδόνιας – Ευρώτα», προϋπολογισμού 364.488,00 € και «Μάνδρες – Ντεμίρια», προϋπολογισμού 328.825,00 € της Δ.Ε Πελλάνας.

Τέλος, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την κατασκευή τοίχου αντιστήριξης στην Τ.Κ. Γοράνων και ξεκίνησαν εργασίες στην Κοινότητα Κουμουστά της Δ.Ε Φάριδος».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις