ΒΑΤΙΚΑ. Ο προγραμματισμός της ΡΑΕ για αδειοδότηση νέων αιολικών πάρκων, στη χερσόνησο του Κάβο Μαλέα, ήταν το θέμα της τηλεδιάσκεψης που πραγματοποίησε με φορείς της περιοχής των Βατίκων, ο βουλευτής Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός.

Συμμετείχαν

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν:

  • Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βελανιδίων, κ. Παναγιώτης Πατσάκης
  • Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Νικολάου, κ. Γιώργος Λιβανός
  • Ο Γραμματέας του Συλλόγου Τουλίπα Γουλίμη, κ. Γιάννης Ψαράκης
  • Ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Βατίκων, κ. Γιώργος Τάντουλος
  • Η Γραμματέας της Ομοσπονδίας Βατικιώτικων Συλλόγων, κα Καλλιόπη Λιβανού
  • Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Καταλυμάτων Βοιών, κ. Σπύρος Λιάρος
  • Η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Νικολάου, κα Βαρβάρα Κρανιδιώτη
  • Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Νεαπολιτών «Τα Βάτικα», κα Ασημίνα Κυριαζή
  • Ο Ταμίας του Συνδέσμου Νεαπολιτών «Τα Βάτικα», κ. Κυριάκος Δρίβας

Οι τοποθετήσεις όλων των συμμετεχόντων ήταν βασισμένες σε εισηγήσεις επιστημόνων και συνυφασμένες με τις διαδικασίες χαρακτηρισμού της περιοχής. Ο διάλογος που έγινε θεωρείται γόνιμος.

Στην τηλεδιάσκεψη σημειώθηκε πως, «…θα αλλάξει άρδην η φυσιογνωμία όλης της περιοχής του Κάβο Μαλέα, και συνολικά στην περιοχή θα δημιουργηθούν υποδομές, οι οποίες θα υποβαθμίσουν αισθητικά την περιοχή, ενώ οι επιπτώσεις στην πανίδα θα είναι απόλυτα δυσμενείς».

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Νικολάου ανέφερε ότι, «… η περιοχή της Αγίας Κυριακής, όπου προβλέπεται τοποθέτηση ανεμογεννητριών συμπίπτει με το αναρριχητικό πεδίο Ζόμπολου - Χιόνης, το οποίο είναι ενταγμένο σε “πρόγραμμα Leader” και ήδη αποτελεί πόλο έλξης πολλών επισκεπτών», γεγονός που επιβεβαίωσε ο πρόεδρος των Τουριστικών Καταλυμάτων Βοιών.

Από την πλευρά του, ο κ. Κρητικός ευχαρίστησε όλους και όλες για την ανταπόκριση στο κάλεσμα για «ζωντανή επικοινωνία», σημείωσε ότι, «…οι ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί όλοι οι φορείς, σύλλογοι, τοπικές κοινότητες και ο Δήμος Μονεμβασίας είναι σημαντικές, καθώς έχουν αναπτύξει εμπεριστατωμένη επιχειρηματολογία στο δημόσιο διάλογο».

Τέλος τους ζήτησε να του αποστείλουν όλο το απαραίτητο υλικό, για να το έχει μαζί του στη συνάντηση που θα πραγματοποιήσει με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις